Fem minuter från en trolig final. Då föll IFK Norrköping ihop och släppte in två mål mot norska Strömsgodset.
– Det är inte tillräckligt bra, konstaterar högerbacken Moutaz Neffati.

Efter ett kryss (1-1) mot Silkeborg och en storseger (6-0) mot Hammarby så hade IFK Norrköping satt sig i en angenäm sits inför grupp B:s avgörande i Skandinaviska Mästerskapen.

Avslutningen skulle också ske mot ett Strömsgodset som inte hade gjort ett enda mål under turneringens gång, och det gjorde man inte heller i första halvlek mot Norrköping, även om några möjligheter visserligen dök upp.

Istället var det Moutaz Neffati som gav de vitklädda ledningen med ett behärskat avslut lågt i det högra hörnet med 40 minuter på matchuret.
– Vi gör en bra första halvlek, med många anfall och tillräckligt med chanser för att göra mer än ett mål. Samtidigt har de enstaka lägen också. I andra halvlek får vi däremot inte samma grepp offensivt om bollen och väldigt korta anfall, säger IFK-tränaren Henric Pekkala.

Strömsgodset smög sig närmare och närmare, och utnyttjade en för lös hemåtpassning med bara några minuter kvar. I det läge som uppstod fick nämligen norrmännen straff, och den konverterades i mål.

Knappt hundra sekunder stod det 2-1 efter ett avslut mitt i straffområdet.
– Det känns surt, vi släpper in två skitmål verkligen. Det är inte tillräckligt bra, säger Moutaz Neffati.

Samma känsla hade Henric Pekkala:
– Det känns som att vi är på väg att reda ut den värsta anstormningen när det individuella misstaget sker, och så kan man inte göra i det skedet av matchen. Därefter faller vi igenom under två, tre minuter. Det har inte hänt på hela säsongen. Jag vet att det kan bli så, men det känns väldigt tungt såklart.

Nu väntar därför match om tredje pris, på måndag, mot IFK Göteborg.
– Det är tråkigt att inte få spela final såklart, det hade vi velat. Med lite distans till det här så kommer vi att sikta in oss på den match som gäller, men just nu är det tungt.

Skandinaviska Mästerskapen U19, gruppspel:
Strömsgodset IF – IFK Norrköping 2-1 (0-1)
Målen:
0-1 (40) Moutaz Neffati, 1-1 (85) straff, 2-1 (87).

IFK Norrköpings startelva:
Emil Holmberg – Moutaz Neffati, Felix Stenman, Albin Tengbrandt, Kia Chuko – Jesper Lindvall, Noel Sernelius, Åke Andersson – Lukas Brahim, Oliver Matic, Daniel Burubwa.