Schweiziska CIES Football Observatory har tagit fram en lista med de 270 spelare födda 2003 eller senare i Europa med mest erfarenhet sett till speltid i en högstaliga. Fyra svenska spelare och totalt sju spelare från Allsvenskan är med på listan.

Spelarna som omnämns är IF Brommapojkarnas målvakt Filip Sidklev, Djurgårdens försvarare Samuel Dahl, Hammarbys back Markus Karlsson samt BK Häckens offensive mittfältare Momodou Sonko.

Två övriga svenskar är också med på listan. Hugo Larsson, numera i Eintracht Frankfurt, och Noah Persson, nu i Young Boys.

Dessutom är IFK Norrköpings danskar, backen Marcus Baggesen och mittfältaren Viktor Lind samt BK Häckens serbiske anfallare Srdan Hrstic med på listan.

CIES har utgått från 2023 års officiella tävlingsmatcher, klubblagsmatcher som landskamper, och speltiden där när de gjort listan. Samtliga spelare på listan bedöms vara några av Europas mest intressanta, eftersom de vid sin ålder fått mycket speltid på en absolut toppnivå, och benämns i rapporten som potentiellt kommande framtida mästare.

Läs mer i CIES Football Observatorys rapport