Förhoppningen var final, men det blir bronsmatch för IFK Göteborg i Skandinaviska Mästerskapen för U19-lag. “Blåvitt” förlorade gruppfinalen mot danska Lyngby med 1-2.

Förutsättningarna var lika enkla som svåra för IFK Göteborg inför lördagens match i Marbella. Trots två segrar och åtta plus i målskillnad så krävdes seger eftersom Lyngby var ett mål före.

Men den var, i ärlighetens namn, aldrig riktigt nära.

Lyngby visade upp offensiva spetskvalitéer, samtidigt som IFK Göteborg å andra sidan agerade lite väl generöst i vissa situationer. En sådan bjudning kom i den 22:a minuten när Lyngby gjorde 1-0.

En annan direkt efter pausvilan, i samband med danskarnas 2-0-mål.
–  De är duktiga, men vi gör några små misstag som sätter oss i ett tufft läge. Det är tuffare motstånd, men vi släpper in för billiga mål, konstaterar tränaren Hjalmar Jonsson.

Lyngby hade dessutom bud på mer: Elis Bishesari, nyligen utsedd till Årets Unicoachmålvakt, fick stå för några kvalificerade räddningar.

Åt andra hållet skapades relativt lite i konkret väg, men inhopparen Melwin Bergs reducering med kvarten kvar – ett skruvat skott upp i det högra krysset – var vackert.
– Därefter försökte vi vrida till det i offensiven och gå upp med tre på topp, men Lyngby lyckades försvara sig. Vi fick inte till samma offensiv som i de andra två matcherna, men det var ju också för att vi stötte på ett tuffare motstånd, menar Jonsson.

Som nu alltså får rikta in sig på match om tredje pris på måndag.
– Det här är jättelärorikt för alla inblandade, och vi kommer såklart dit för att försöka vinna.

Skandinaviska Mästerskapen, grupp A:
IFK Göteborg – Lyngby BK 1-2 (0-1)
Målen
: 0-1 (22), 0-2 (47), 1-2 (75) Melwin Berg.

IFK Göteborgs startelva:
Elis Bishesari – Felix Eriksson, Hampus Heed, Bojan Petric, Ben Magnusson, Angelo Isla Kulpa – Noah Tolf, Tim Edén – Vilmer Tyrén, Linus Carlstrand, Mohib Khalaf.