I P19 Allsvenskan var IFK Norrköping svårslaget, och samma tendens har synts i Skandinaviska Mästerskapen. Laget toppar nämligen grupp B efter onsdagens 6-0-seger mot Hammarby.
– Vi hoppas att vi kan göra bra resultat här och få spela final på måndag, säger tränaren Henric Pekkala.

I Sverige har vintern tagit ett fast grepp om i stort sett hela landet. Samtidigt befinner sig de tre bästa svenska P19-lagen i spanska Marbella för att duellera med sina motsvarigheter från Norge och Danmark.

För IFK Norrköping inleddes turneringen i måndags med 1-1 mot Silkeborg.

På onsdagen väntade ett desto mer bekant motstånd i form av Hammarby, som slutade trea i det nyligen avslutade seriespelet, där Norrköping tog SM-guld. Till den hade tränare Pekkala valt att ställa ett yngre lag på planen, med bara en spelare kvar från startelvan mot Silkeborg.

Och IFK Norrköping demonstrerade att det finns både bredd och spets genom att stänga matchen redan i första halvlek, via två mål från Leo Jonsson och ett läckert helvolleyskott signerat Lukas Brahim.
– Det blev en speciell match eftersom Hammarby klev på väldigt hårt. Det innebar att våra anfall blev lite kortare, men när vi väl fick grepp om bollen så fanns det mer ytor för oss. Totalt hade de bollen mest, men vi skapade fler chanser, konstaterar Henric Pekkala, som gillade både den offensiva mångsidigheten och defensiva disciplinen hos sitt gäng.

Från sidan, i den 20-gradiga värmen, fick han se ytterligare tre mål ramla in i den andra halvleken: Oliver Matic, Malte Karlsson och Moutaz Neffati nätade.

Med fyra poäng, och stark målskillnad därtill, är förutsättningarna för gruppseger goda. Men seger lär krävas mot norska gruppjumbon Strömsgodset i lördagens avslutande match
– När vi ställer upp så är målsättningen såklart alltid att vinna, och det ska vi försöka med här också. Jag hoppas att vi kan göra ett bra resultat och få spela final på måndag, säger Pekkala.

Foto: IFK Norrköping