IFK Göteborg gick på knockout direkt i Skandinaviska Mästerskapen för U19-lag:
6-2 mot norska Rosenborg.
– Vi är jättenöjda med matchen, säger tränaren Hjalmar Jonsson till Unicoach.

Skandinaviska Mästerskapen spelas i spanska Marbella, och på plats finns några av Sveriges, Norges och Danmarks främsta lag i den angivna ålderskategorin. Där hålls först ett gruppspel innan placeringsmatcher tar vid.

Måndagen var den första speldagen och IFK Göteborg fick en fin start i dubbel bemärkelse: bara sex minuter in i matchen mot Rosenborg kunde Linus Carlstrand göra 1-0 efter en bollvinst högt upp i planen.

Rosenborg kvitterade kort senare, innan Felix Eriksson skallade dit 2-1. Ett effektivt Rosenborg svarade dock direkt, men “Blåvitt” fick halvlekens sista ord när Carlstrand återigen var sist på bollen till 3-2.
– Första halvlek var väldigt öppen. Vi skapade väldigt många chanser, men släppte också in vad jag tycker är två enkla mål, konstaterar Hjalmar Jonsson.

Efter pausvilan stängde IFK Göteborg däremot till bakåt, samtidigt som Melwin Berg kunde utöka till 4-2 efter 72 minuter. Det kändes som det avgörande rycket, men laget släppte inte på gaspedalen för det.

Istället gjorde Antonio Lindström både 5-2 och 6-2 inom loppet av en intensiv minut på slutet.
– Vi hade tittat på Rosenborg innan för att försöka se var de brister någonstans, och jag tycker att vi fick jättebra träff på den plan som vi lade upp inför match. Våra mål var inspel, olika kombinationer och bollvinster, men även djupledsspel när de tryckte på. Vi visade att vi kan attackera på flera olika sätt.

I nästa match, på onsdag, väntar ett annat norskt lag, nämligen Odd, som förlorade med hela 1-6 mot danska Lyngby i den första omgången.
– Vi är naturligtvis nyfikna på att se var vi står jämfört med andra skandinaviska lag. Jag tycker att det är jättebra att vi får möjligheten att göra det, säger Jonsson.

Samtliga svenska matcher i Skandinaviska Mästerskapen sänds på Fotbollplay.se.

Skandinaviska Mästerskapen U19, grupp A:
IFK Göteborg – Rosenborg BK 6-2 (3-2)

Målen: 1-0 (6) Linus Carlstrand, 1-1 (10), 2-1 (12) Felix Eriksson, 2-2 (23), 3-2 (39) Linus Carlstrand, 4-2 (72) Melwin Berg, 5-2 (86) Antonio Lindström, 6-2 (87) Antonio Lindström.

IFK Göteborgs startelva:
Elis Bishesari – Tim Edén, Hampus Heed, Bojan Petric, Felix Eriksson, Angelo Isla Kulpa – Noah Tolf, Abundance Salaou, – Vilmer Tyrén, Linus Carlstrand, Mohib Khalaf.