Övning ger färdighet. Och övat har Adrian Skogmar gjort. 
– Jag har varit väldigt hungrig, jobbat hårt och alltid trott på mig själv och min talang. Det har gett resultat, säger Malmö FF:s 18-åring, som nyligen utsågs till Årets Unicoachmittfältare.

Intervjun med Adrian Skogmar görs dagarna före Allsvenskans dramatiska slutstrid. Han är med andra ord fortfarande ovetande kring att säsongen kommer att sluta med ett SM-guld, men kan oavsett konstatera att den förändrat hans fotbollskarriär för alltid.

2023 var nämligen året då mittfältaren från Limhamn fick göra sin seniordebut, och till och med starta två matcher i den svenska högstadivisionen.
– Det har varit ett kul år, och det har gått väldigt snabbt från att börja i U19 till att få några starter i A-laget och sedan köra fulltid med dem. Men jag känner också att det här är något som jag jobbat hårt för, säger Skogmar.

Själv har han tillhört Malmö FF under hela sin fotbollskarriär och haft förmånen att följa klubbens stora framgångar från läktaren. Han var exempelvis bara åtta år när MFF, med en viss Pontus Jansson i truppen, vann ett av sina många SM-guld.

Jansson är idag en av de spelare i A-laget som gett Adrian Skogmar mest vägledning, tillsammans med namn som Taha Ali och Martin Olsson.
– De har hjälpt mig mycket, särskilt med det mentala. I första matchen jag startade fick jag till exempel tips om att jag inte ska tänka efter för mycket utan bara göra det jag gör på träningarna, för då kommer det gå bra. Och försöka stänga av publiken – jag är ju inte van vid att spela för så många. Jag tycker att jag har hanterat allt det ganska bra.

Hur har det varit att anpassa sig till Allsvenskans tempo?
– Det är såklart en stor skillnad jämfört med P19 Allsvenskan, men jag har bra medspelare så jag tycker att det har gått bra ändå. Två starter och några enstaka inhopp har det blivit, och jag har gjort det helt okej, svarar Skogmar.

Han konstaterar också att han sporrats extra av framgångarna för jämnåriga lagkompisar som Elison Makolli. Och visst kändes segern i U21 Allsvenskans final mot Elfsborg lite extra när Skogmar fick spela fram Alexander Hughes, även han född 2005, till matchens enda mål.

Anledningen till årets explosion i utveckling? Enligt Adrian Skogmar är svaret relativt enkelt:
– Jag har varit väldigt hungrig, jobbat hårt och gjort många extraträningar. Sedan har jag alltid trott på mig själv och min talang. Det har gett resultat.

Ja, bland annat i form av utmärkelsen som Årets Unicoachmittfältare.
– Det känns såklart kul. Jag tycker att jag har kämpat hårt och visat framfötterna i tuff konkurrens, säger Adrian Skogmar.

Bara att hålla med om det.