På tisdagen presenteras den kvartett som utsetts till Årets Unicoachspelare under 2023. I väntan på det tar vi oss en titt på hur det gick för talangerna som fick utmärkelsen efter förra säsongen.

Årets Unicoachmålvakt: André Picornell (Djurgården)
Fick under våren göra sin debut i Allsvenskan – och höll dessutom nollan – när målvaktskollegan Jacob Widell Zetterström blev utvisad. Startade också en match i samma serie innan en knäskada kom i vägen. Med juniorerna gjorde Picornell fyra matcher i Ligacupen samt en i P19 Allsvenskan för Djurgården.

Årets Unicoachback: Felix Eriksson (IFK Göteborg)
På seniornivå fick Eriksson nöja sig med inhopp under 2023. Det blev nämligen ett för IFK Göteborg i Allsvenskan och sedan tre i Superettan under utlåningssejouren hos Utsikten. Försvararen gjorde också nio matcher vardera i P19 Allsvenskan och U21 Allsvenskan.

Årets Unicoachmittfältare: Victor Andersson (AIK)
I april fick Andersson göra sin andra allsvenska match i karriären, och det blev succé. Mittfältaren spelade fram till AIK:s kvitteringsmål mot Kalmar FF och hyllades stort efteråt. Därefter blev det ytterligare ett inhopp i Allsvenskan under säsongen. Victor Andersson spelade annars främst i P19 Allsvenskan, där han noterades för elva mål på 17 matcher.

Årets Unicoachforward: Deniz Gül (Hammarby)
Vilken säsong det varit för Gül! Han tog klivet in i seniorfotbollen under inledningen av säsongen för Hammarby TFF i Ettan Norra. Där blev det 14 mål på 23 matcher innan han gavs chansen i Hammarbys A-lag. Anfallaren fick starta två matcher i Allsvenskan och agera inhoppare i en, men väntar fortfarande på sitt första mål. Det kommer under 2024?

Foto: Bildbyrån