Inte ens i en straffläggning kunde ett underläge få IFK Göteborg att darra. Laget tog hem SEF Trophy efter att målvakten Anton Niwinski Persson räddat två straffar från Djurgården.
– Det är en ynnest att få jobba med en sån här grupp, säger tränaren Liam Wohlén.

Finalen i SEF Trophy var ett gigantmöte mellan två lag som imponerat å det grövsta längs vägen, och dessutom öst in mål. I guldmatchen verkade de dock ta ut varandra, i en batalj som var jämn och böljande fram till att Djurgården åkte på en frilägesutvisning i minut 18.

Det gav IFK Göteborg ett slagläge, men chanserna var lätträknade.

Benjamin Brantlind hade en högkaratig, Haydar Sultan en annan, men ”Blåränderna” höll tätt och tvingade fram ett straffavgörande med oviss utgång.
– Jag är såklart väldigt stolt över killarna. Vi ville vinna men kunde inte det under de första 60 minuterna, och det var en otrolig prestation av oss att hålla jämna steg med bara tio spelare på planen från mitten av första halvlek och framåt, säger Djurgårdens tränare Joao Correia.

När IFK sedan missade sin straff i omgång två så började det lukta djurgårdsguld, men ”Blåvitt” har vänt underlägen förr i SEF Trophy och gjorde det igen. Anton Niwinski Persson räddade två bollar och gav lagkompisen Axel Sjöström Falk möjligheten att skjuta hem titeln.

Det gjorde han.
– Jag tänkte bomba hårt och sikta mot vänster, men den gick i mitten så det var ju inte så mycket till strategi, säger straffhjälten Sjöström Falk med ett brett leende och fortsätter:
– Det var kanske inte vår bästa match, men vi kämpade igenom den och det känns otroligt skönt att vinna. Det var ju vårt mål på förhand.

Även tränaren Liam Wohlén sken som en sommarsol på den göteborgska himlen efteråt:
– Det blev som vi hade hoppats, och tajt som vi trodde på förhand. Djurgården gjorde det bra med en man mindre, men med styrkan som killarna visar så är det inte mycket som kan stoppa dem. De har förtjänat det här.

IFK Göteborg vann även Gothia Cups P14-klass ifjol och har byggt upp en mäktig svit.
– Ja, den är bra. Vi får sikta på Puma Trophy nästa år och bara gasa för det, konstaterar Wohlén.

SEF Trophy, final
IFK Göteborg – Djurgården 5-4 efter straffar (0-0 full tid)

SKF Arena, Göteborg.