AIK gjorde det första målet i Gothia Puma Trophy-finalen, men inte det sista. Det kom nämligen i slutminuterna och innebar att titeln hamnade hos förhandsfavoriten Right to Dream.
– Just nu känns det jättetungt, men överlag har vi gjort en bra insats, säger Arvid Snäcke, målvakt och lagkapten i AIK.

Ett nästintill fullsatt Gamla Ullevi, med säkert i runda slängar 13 000 åskådare på plats, var skådeplatsen för lördagens final – den som drog klart mest intresse bland samtliga klasser i Gothia Cup.

Right to Dream från Ghana var inför matchen obesegrat. Men oslagbart? Nej, redan i semifinalen mot Mjällby blottades vissa svagheter, och de lyckades även AIK utnyttja till en början i finalen.

Mötet hade nämligen knappt börjat innan Jonah Kusi-Asare rann igenom det ghananska försvaret och skickade bollen i nät.
– I början av matchen har vi jättebra kontroll, spelar och behåller bollen och låter dem inte komma nära. Sedan gör vi också ett fantastiskt fint mål. Men efter det drar vi oss tillbaka, konstaterar George Moussally, huvudansvarig i AIK tillsammans med Denni Avdic.

De fick se Right to Dream kvittera i den 18:e minuten. En vänsterhörna slogs kort, och en dribblingsräd och sidledspassning senare låg bollen bakom Arvid Snäcke i målet.

Ställningen höll sig in till halvtidsvilan, och efter densamma blev bollinnehavet mindre och benen tröttare för AIK. Right to Dream skapade några heta lägen, men ofta kom försvarsben – eller Snäcke – i vägen.

Fram till den 57:e minuten, när en vänsterhörna nickades i nät vid första stolpen.
– Det är tufft att släppa in mål på två fasta situationer. De har såklart några lägen utöver det, men vi försvarar oss bra. En eloge till killarna som gjort ett riktigt hårt jobb under hela turneringen, säger Moussally.

Arvid Snäcke var av förståeliga skäl deppig efter förlusten, men kunde samtidigt höja blicken och se vilken makalös prestation som AIK stått för under veckan.
– Vi ska vara väldigt nöjda. Vi förlorade idag, men man får inte glömma att vi möter en av världens bästa ungdomsakademier. Jag tycker att vi gör en solid och bra match, och jag är otroligt stolt över grabbarna.

Men grattis till Right to Dream – som tog hem Gothia Puma Trophy för femte gången i följd.

Gothia Puma Trophy, final
Right to Dream – AIK 2-1 (1-1)
Målen
: 0-1 (3) Jonah Kusi-Asare, 1-1 (18), 2-1 (57).

Gamla Ullevi, Göteborg.

Foto: Bildbyrån