Ligacupens P17-final vanns av IFK Göteborg. Matchen mot IF Brommapojkarna var spelmässigt jämn men allt avgjordes under tio minuter i den andra halvleken när Blåvitt gjorde tre mål.
– Vi är effektiva, vi har gjort många mål i år, säger tvåmålsskytten Leon Dusi i IFK Göteborg.

Det var två starka klubbar som drabbade samman i Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Den första halvleken var spelmässigt jämn. Båda lagen hade mycket boll och skapade en hel del lägen, dock utan att nå ända fram till någon jättechans.

I den andra halvleken avgjordes finalen tidigt. Rasmus Åfors Dahlin gjorde matchens första mål när han med vänsterfoten tryckte upp bollen i nättaket från utkanten av straffområdet. Några minuter senare nickade Leon Dusi in 2-0 från nära håll. Minuterna senare var det dags igen. Leo Dusi igen, den här gången på friläge.

230518 IFK Göteborgs Leon Dusi jublar efter 2-0 under finalen i ligacupen mellan IFK Göteborg och Brommapojkarna den 18 maj 2023 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0483

– Det är en bra spelad match från båda lagen. Vi låter dem rulla, sedan kommer lägena. Nu firar vi med lite dans och en middag, säger Leon Dusi.

De tre målen avgjorde matchen. IF Brommapojkarna orkade inte resa sig och IFK Göteborg vinner med 3-0. IFK Göteborg är därmed mästare i Ligacupens P17-klass 2023.

230518 Brommapojkarnas spelare deppar efter finalen i ligacupen mellan IFK Göteborg och Brommapojkarna den 18 maj 2023 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0483