Brommapojkarna gjorde det mesta rätt i Skandinaviska Mästerskapens bronsmatch – men åkte på ett sent förlustmål mot Midtjylland.
– Jag tycker att vi ska ha en bättre placering än en fjärdeplats sett till de prestationer vi gjort, säger tränaren Lukas Syberyjski.

Storseger i den sista omgången mot Bröndby fick BP att klättra två placeringar i gruppen, vilket gav en ny match mot danskt motstånd på måndagseftermiddagen.

Och det blev en såväl välspelad som intensiv match på gräset i Marbella.

Under den första halvleken imponerande Brommapojkarna mest, med en solid defensiv och fin fart i passningsspelet. Man skapade också flera bra chanser, som bland annat krävde en frilägesräddning när Philip Fin de Licht höll sig framme.

Fredrik Nissen noterades därefter för en nick som smet tätt utanför, och istället var det Midtjylland som tog ledningen strax före pausvilan.

Andra halvlek blev uppskjuten på grund av åska – som ackompanjerades av kraftigt regn – men så småningom återupptogs spelet och BP:s kvitteringsjakt.

Den gav frukt tio minuter från slutet när Elias Jemal tog emot en passning från höger och drog till på volley – 1-1!

Straffar hade följt vid ett oavgjort resultat, men Midtjylland hann slå till strax före slutsignalen. Därmed tog man också bronsplatsen i årets upplaga av Skandinaviska Mästerskapen för U19-lag.
– I första halvlek hade vi väldigt många klara målchanser och skulle ha gått iväg med en ledning in till pausvilan. Sedan visste vi att de hade spets och kvalité framåt, men sett till anfalls- och försvarsspel var vi bättre. Matcherna avgörs dock runt målet, konstaterar BP-tränaren Lukas Syberyjski.

Han säger så här om turneringen överlag:
– Erfarenhetsmässigt har det varit världsklass för oss att spela de här matcherna. Samtliga matcher har varit givande och utmanande. Vi åkte hit för att tävla och det har vi gjort på allra bästa sätt.

Skandinaviska Mästerskapen U19, match om tredjepris:
Brommapojkarna-FC Midtjylland 1-2 (0-1)

Målen: 0-1 (45), 1-1 (80) Elias Jemal, 1-2 (85).