Norges bästa U19-lag mot Sveriges motsvarighet.
Den kampen vann svenskarna – eller rättare sagt: Hammarby.
– Vi byggde vidare på trenden som vi hade hemifrån, konstaterar tränaren Fredrik Samuelsson efter 3-0 mot Molde.

Efter en vecka på den spanska sydkusten skulle allt få ett avgörande i Skandinaviska Mästerskapen på måndagskvällen.

Medelhavsvärmen och solen hade dock letat sig bort, och istället regnade det kraftigt under 90 minuter plus tillägg. Det var förutsättningar som Hammarby tycktes hantera allra bäst.

Laget hade nämligen bra kontroll på ett starkt Molde, som i år vunnit både ligan och den inhemska cupen på P19-nivå. Inte ens det faktum att norrmännen bytte in Albert Braut Tjåland – kusin till Erling Haaland – kunde stoppa de grönvita den här dagen.

Men vi hade nästan nått pausvilan när det första målet kom: Nobel Gebrezgi fälldes och tog själv straffen. Den rullade han in lågt till höger.
– Vi hade lite tufft första kvarten men var kanske inte tagna av stundens allvar, utan snarare av motståndarnas hastighet. Sedan fick vi lite mer bollinnehav och kunde vila med boll, och efter det skulle jag säga att vi var det bättre laget matchen igenom, säger Fredrik Samuelsson.

I 69:e minuten fick sedan Elias Mohammad revansch för den ribbträff han stått för tidigare i matchen. Hans skott innebar 2-0, och tog Hammarby ett stort steg närmare guldet.

När Adam Akimey sedan tryckte dit 3-0 så var det, givetvis, klart.

Och firandet var både blött och högljutt på Marbella Football Center, när hammarbyarna lyfte pokalen mot skyn – den andra på kort tid då man även tog hem P19 Allsvenskan i år.
– Vi har vunnit fyra matcher härnere och byggt vidare på trenden vi hade hemifrån. Jag tycker att den här matchen tillsammans med den mot Midtjylland är våra två bästa. Däremellan var det lite tuffare, men vi har lyckats tråckla fram vinster även när inte prestationen varit jättebra, säger Samuelsson och fortsätter:
– Vi har fått bra och tuffa matcher här med en helt annan intensitet än hemma. Jag tycker att de norska och danska lagen spelar ett aggressivt försvarsspel och har spelare med andra egenskaper än vi får möta i Sverige. De har lite högre hastighet, är snabbare och har ett bättre tillslag. Det har varit en jättebra turnering, med bra motstånd och fantastiska förutsättningar med planer och hotell.

Skandinaviska Mästerskapen U19, final:
Molde FK-Hammarby 0-3 (0-1)

Målen: 0-1 (42) Nobel Gebrezgi, straff, 0-2 (69) Elias Mohammad, 0-3 Adam Akimey.

Hammarbys startelva:
1. Liam Rönnelöw
2. Stevan Beko (k)
4. Markus Karlsson
5. Hampus Skoglund
6. Kingsley Gyamfi
7. Gent Elezaj
8. Ludvig Lundvall
9. Deniz Gül
11. Elias Mohammad
14. Montader Madjed