Första halvan av P17 Allsvenskans final handlade om Malmö FF, den andra om Hammarby.
I förlängningen fanns det sedan chanser för båda lagen, innan MFF tog hem guldet på straffar.
– Att ha jobbat för något så länge och sedan uppnå det, det är mäktigt, säger lagkaptenen Nils Zätterström.

Guldkonfettin låg redan utspridd över Hammarby inför lördagens P17-final – som hade föregåtts av motsvarigheten i F17 – och i potten fanns inte bara ära samt medaljer, utan också en plats i nästa års upplaga av UEFA Youth League.

Matchens betydelse avspeglade sig också i publiksiffran: 1 275 personer hade tagit sig till Hammarby IP, och de tomma sittplatser som återstod var lätträknade.

Publiken fick se en relativt försiktig start, och ett Malmö FF som så småningom fick upp farten och började att skapa chanser på löpande band. I den 37:e minuten spräckte man också nollan när mittbacken André Alvarez Perez tog en offensiv löpning, blev frispelad och rullade dit 1-0.

Känslan var att MFF så långt var det starkare laget – men andra halvlek bjöd på en total scenförändring. Hammarby släppte knappt ifrån sig bollen i perioder och kunde kvittera relativt tidigt när Oskar Moczarny fick på en drömträff från vänster och hittade det bortre krysset.

Trots ordentligt med chanser så blev det dock inga fler mål under ordinarie tid.
– Det var en väldigt jämn match mellan två väldigt skickliga lag. Matchen böljade fram och tillbaka: de kunde ha avgjort på slutet och vi kunde ha avgjort, konstaterar Nils Zätterström, ytterback och kapten i MFF.

I förlängningen kom de himmelsblå närmast: inhopparen Wille Persson spelades fri, men dunkade bollen i ribban, när bara några få minuter återstod.

Istället väntade en oviss straffläggning. Hammarbys andra försök hamnade dock i ribban, och det fjärde räddades av MFF-målvakten Marcus Pettersson.

Gästerna satte däremot alla sina försök och tog därmed hem mästartiteln i P17 Allsvenskan år 2022.
– Det är magiskt, det går knappt att beskriva med ord. Att ha jobbat för något så länge och sedan uppnå det, det är mäktigt, säger Zätterström.

Vad är det som gör att just ni i Malmö FF tar guldet i år?
– Jag tror att det är intensiteten vi har på träning, och viljan att vinna som grupp. Det är det som gjort att vi ofta stått som vinnare i de här täta matcherna.