U21 Allsvenskan får inte samma segrare i år som ifjol. Det står klart sedan Halmstads BK varit ett av de lag som fått respass i onsdagens kvartsfinaler.

Det krävdes straffar i vintras för att HBK skulle besegra IF Elfsborg i finalen på Borås Arena. Därmed kammade man också hem de 100 000 kronor som går till segraren av U21 Allsvenskan, samtidigt som Elfsborg fick 50 000 för sin insats i serien.

Just Elfsborg är också ett av de fyra lag som kan vinna 2022 års upplaga. I kvartsfinalen blev det nämligen en 3-1-seger mot Helsingborgs IF, trots underläge i paus. Oscar Aga, Besfort Zeneli och Carl Mauritzon gjorde målen.

Samma siffror blev det i Småland, där Öster slog ut Halmstads BK efter att samtliga mål kommit i andra halvlek. André Gustafson satte två av bollarna och Max Eriksson den tredje.

Onsdagskvällens största segersiffror kom i Halland, efter att Varbergs BoIS besegrat ett ungt Djurgården med 7-0. Rasmus Cronvall och Oliver Alfonsi gjorde två mål vardera, och övriga stod Filip Bohman (straff), Des Kunst samt Joel Sundström för.

Klart för semifinal är också Brommapojkarna, efter klara 3-0 mot IFK Göteborg. Lucas Bergvall, Marijan Cosic och Oscar Pettersson nätade där.

U21 Allsvenskans kvartsfinaler, resultat:
IF Brommapojkarna-IFK Göteborg 3-0
Östers IF-Halmstads BK 3-1
Varbergs BoIS FC-Djurgården 7-0
IF Elfsborg-Helsingborgs IF 3-1

Semifinallottning (spelas torsdagen 4 oktober)
IF Elfsborg-Varbergs BoIS
Östers IF-IF Brommapojkarna

Final (11 oktober):
Vinnare Öster/Brommapojkarna mot vinnare Elfsborg/Varberg