Djurgården har ambitionen att vinna årets upplaga av SEF Trophy för P15-lag – och fick också en smakstart i turneringen:
6-1 mot Öster.
– Det var perfekt, säger tvåmålsskytten Melvin Vucenovic Persson.

På måndagen drog världens största fotbollssturnering för ungdomar, Gothia Cup, igång i ett småregnigt Göteborg. Matcherna i de olika kategorierna spelas på flera platser, och ute på Bravida Arena – som normalt sett är hemmaplan för BK Häcken – var det SEF Trophy som gällde för hela slanten.

Där fick vi bland annat se två erkänt skickliga akademier, Öster och Djurgården, drabba samman.

Det blev en fartfylld och intensiv match där Djurgården visade sig vara snäppet starkare.
– Vi gjorde ett bra jobb, alla kämpade och det var skönt att vinna. Vad ska man säga? Perfekt, konstaterar Melvin Vucenovic Persson, blårändernas löpvillige wingback som öppnade målskyttet redan i den fjärde minuten i samband med en hörna.

Yusuf Ismail och William Palonperä ökade på ledningen, men Öster kunde behålla hoppet om poäng via 1-3-reduceringen från Abdirisaaq Borhaan Mire i den första halvlekens slutminut.

Men nej, det här var Djurgårdens dag och match. Carl Selfvens fina långskott gav 4-1, Vucenovic Persson satte femman via en styrning och 6-1 – som också blev slutresultatet – var konsekvensen av ett utsökt individuellt nummer från Simson Tesfay.

Afnan Khabiri, koordinator, ledare och utvecklingschef i Djurgården, var givetvis nöjd med det han fick se från sidlinjen:
– Det här var en värdemätare för att se var vi stod och det var lite pirrigt inför matchen, men jag tycker att killarna kom ut och gjorde det bra. Vi hade ganska bra koll på Öster och deras spetsspelare, så vi hade gjort en bra scouting, konstaterar han.

Vad vill ni få ut av årets SEF Trophy?
– Vi vill vinna hela turneringen. Vi har hyfsat bra koll på de andra 31 lagen och om vi får ihop det – det är fortfarande några bitar som inte stämmer – så tror jag att vi kan gå långt.

I gruppen ingår även Västerås SK och IF Elfsborg.

Gothia Cup, SEF Trophy:
Östers IF – Djurgården 1-6 (1-3)
Bravida Arena, Göteborg

Mål:
0-1 (4) Melvin Vucenovic Persson
0-2 (18) Yusuf Ismail
0-3 (26) William Palonperä
1-3 (29) Abdirisaaq Borhaan Mire
1-4 (38) Carl Selfven
1-5 (42) Melvin Vucenovic Persson
1-6 (52) Simson Tesfay

Östers startelva:
Arvid Glosax;
Nils Wettergren, Leo Fransson Sjögren Enzo Råsmark, Filip Surbevski;
Shakir Al-Hussein, Lucas Gustafson, Mire Abdirisaaq Borhaan;
Lukas Steen, Gabriel Forslund, Amsal Masovic.

Djurgårdens startelva:
Elis Leijonqvist
Charlie Mörn, Armandas Raudonis, Melvin Vucenovic Persson;
Noah Josefsberg, Colin Nowak, Yannick Geiger, Yusuf Ismail;
Carl Selven, Melker Morheden, Marcus Lindgren.

Foto: Martin Ahlin