Tätt matchande tog ut sin rätt för IFK Norrköping.
Det blev förlust med 0-2 i åttondelsfinalen mot franska Montrouge FC 92 i Gothia Puma Trophy.
– Det var tufft för spelarna att göra sig själva rättvisa på planen, konstaterar tränaren Jesper Sandberg.

Tidigt på torsdagsmorgonen, på en redan stekhet men relativt folktom SKF Arena, drog slutspelet igång i inbjudningsturneringen för 17-årslag, Gothia Puma Trophy.

För Norrköping hade det då gått knappt 15 timmar sedan den senaste matchen avslutades.

Mot Montrouge var spelplanen därför att spara krafter och ligga lågt under första halvlek, för att sedan pressa högre efter pausvilan.
– Vi blev ganska baktunga i första, vilket vi sa att vi skulle vara. Vi spelade långsam fotboll och var låga för att sedan växla, men man märkte absolut att tröttheten gjorde det svårt att omsätta touch och passningar till chanser, säger Jesper Sandberg.

Montrouge tog ledningen efter 21 minuters spel tack vare en fin individuell aktion från Nafis Suleiman, som drog en eller två motståndare innan han satte bollen i nät via stolpen.

Milton Svedjekrans Erenius fick ett friläge kort efteråt, men avslutet satt rakt på målvakten. Och efter det handlade det främst om ”nästan”-lägen för IFK Norrköping.

På slutet kunde istället Montrouge kontra dit 2-0.
– Det är klart att det är surt att förlora. Det var ett bra lag vi mötte och vi var trötta efter att spelat många matcher, och hade dessutom några viktiga spelare borta på grund av skador. Men det har varit en bra turnering med många bra lag och väldigt utvecklande, säger Lukas Mattsson, lagkapten i Norrköping.

Det sistnämnda håller Jesper Sandberg med om:
– Med tanke på nivån här och den kvalité man vill ha så behöver man ha en dags vila, men annars har det varit jättebra. Att för oss åka 30 mil och få matcher av toppinternationell klass är guld. Som den första matchen (mot Right to Dream) med 4 000-5 000 på läktarna … Det är en enorm erfarenhet för killarna!

Gothia Cup, Gothia Puma Trophy:
Montrouge FC 92 – IFK Norrköping 2-0 (1-0)
SKF Arena, Göteborg

Mål:
1-0 (21) Nafis Suleiman
2-0 (56) Yanis Beau Djellel

IFK Norrköpings startelva:
Emil Holmberg;
Emilio Kopkin, Wazir Qachar, Lukas Matsson, Linus Blomqvist Jepsen;
Simon Östling, Noel Sernelius, Daniele Burubwa;
Gustav Rapp, Milton Svedjekrans Erenius, Sebastian Hakim.