Right to Dream var storfavoriten som också höll för trycket i Gothia Puma Trophy.
Men i finalen pressades man hårt av Häcken.
– Jag tycker faktiskt att vi är det bättre fotbollslaget över 60 minuter, säger tränaren Mikael Olausson
efter 2-4-förlusten på Gamla Ullevi.

Matchstarten fick skjutas upp en aning på finalarenan för att så många ville komma in och se finalen i den prestigefyllda P17-turneringen, som från början innehöll 14 svenska och tio utländska lag.

I slutändan återstod, som sagt, bara två: Right to Dream och Häcken. Ghana mot Sverige.

Matchen fick också en rivstart: med inte ens 30 sekunder på klockan hade Right to Dream redan hunnit skapa en jättechans. Mot det ställde Häcken framförallt Momodou Sonko, som fick två riktigt fina möjligheter tidigt i finalen, men avsluten höll inte tillräckligt hög kvalité.

Right to Dream tog istället ledningen med 1-0 i den elfte minuten, sedan ett distansskott tillåtits passera lite väl enkelt förbi Häckenmålvakten Alexander Eriksson. Å andra sidan bjöd gästerna från Afrika också på ett mål – precis före halvtidsvilan – när mittbacken Albin Gashi stångat in bollen från nära håll.

1-1 så långt och en helt öppen historia.

Right to Dream tog sedan greppet om finalen på nytt: Moussa Cisse nickade dit 2-1 direkt i andra halvlek, och några minuter senare fick samme spelare möjligheten att rulla dit 3-1 framför öppet nät.

Game over? Nej då, Häcken hade mer att ge. Och när William Rubendahl reducerade med ett välplacerat avslut när tio minuter återstod såg Right to Dream plötsligt stressat ut.

Häcken låg på för en kvittering, men nådde i slutändan inte ända fram. Istället kunde ghananerna utöka till 4-2 i slutminuten, och därmed återigen titulera sig Gothia Puma Trophy-mästare.
– Jag är inte nöjd, men stolt över insatsen. Jag tycker faktiskt att vi är ett bättre fotbollslag idag än vad de är. Vi kontrollerar matchbilden och i andra halvlek är det inte ofta som de har bollen, och när de har den så är det i korta perioder. Vi tog ett stort steg framåt, och killarna ska vara stolta över sin utveckling och den fotboll de spelar, säger tränaren Mikael Olausson.

Han kan också blicka tillbaka på en väldigt stimulerande fotbollsvecka.
– Det är alltid utvecklande att möta en annan typ av fotboll, en lite tuffare och hårdare fotboll, och att killarna får fortsätta att sätta sina kunskaper på prov och visa mod. Det var ingen i Häcken som visade någon överdriven respekt idag för Right to Dream. Jag tänker att om de kan göra det här mot dessa så kan de göra det i nästa steg också, och det tror jag att killarna tar med sig: hur duktiga de är.

Gothia Cup, Gothia Puma Trophy, final:
Right to Dream – BK Häcken 4-2 (1-1)
Gamla Ullevi, Göteborg

Mål:
0-1 (11) Levy Zacharia Nene
1-1 (30) Albin Gashi
1-2 (33) Moussa Cisse
1-3 (39) Moussa Cisse
2-3 (51) William Rubendahl
2-4 (59) Levy Zacharia Nene

Häckens startelva:
Alexander Eriksson;
Elliot Karlsson, Charlie Axede, Albin Gashi, Peter Conkovski;
Elias Risp, Pontus Dahbo, Sigge Jansson;
William Rubendahl, Erik Andersson, Momodou Sonko.