Hans Eklund har på senare år gjort sig mest känd för sin tränargärning. I sin nya roll som utvecklingschef i Helsingborgs IF tar han samtidigt klivet in på annan fotbollsmark, med uppdraget att bland annat coacha klubbens egna ledare.
– Jag tror att den här rollen kommer att utveckla mig mig som tränare. Det är en bra känsla, säger han i en intervju med Unicoach.se.

För de allra flesta med fotbollsintresse behöver Hans Eklund ingen närmare presentation. När han avslutade spelarkarriären i just HIF 2003 hade han totalt gjort 132 allsvenska mål och dessutom hunnit pröva på proffslivet i flera utländska klubbar.

Det föll sig sedan naturligt att satsa på tränaryrket, till att börja med i Helsingborgs IF:s akademi. 15 år senare har han hunnit med mycket även på den fronten, och kommer närmast från ett uppdrag som huvudtränare i Falkenbergs FF, som han 2013 tog till Allsvenskan för första gången i föreningens historia.

Men som ny utvecklingschef i HIF, med start i januari i år – vad gäller där?
– Det stora är ju att man ska utveckla tränarna, för vår del i akademin från 13 till 19 år. Man är “tränarnas tränare”, som det så fint kallas. Tanken är att om tränarna blir bättre så blir spelarna det också. Vi försöker jobba med deras individuella utveckling i den riktning föreningen vill, och försöker dessutom se till så att de jobbar effektivt som ett team på planen, berättar Hans Eklund.

Samtidigt är uppdraget ännu bredare än så.
– Som utvecklingschef tittar man också på modellen kring hur vi vill spela: den här pappersprodukten ska ut på planen så att vi kan se att tränarna gör det de ska. Att inte stå längst fram och planera övningar är för egen del något nytt, men det har jag också gjort i rätt många är och därför är det här lite spännande.

Han delar kontor med akademichefen Mikael Dahlberg, och i klubben finns därtill gott om andra kollegor med fina fotbollsmeritlistor: Álvaro Santos och Andreas Granqvist, för att nämna några. 

Men i den här sporten är det också svårt att vara fullärd, och därför uppskattar Eklund möjligheten att få delta i den utvecklingschefsutbildning som Svensk Elitfotboll erbjuder under 2022. Hittills har deltagarna bland annat fått ta del av föredrag från Leeds “head of coaching”, Andy Foster, och belgiska Double Pass. Framöver väntar även en studieresa till Spanien.
– Jag tycker att det är jättebra. Man får en större tydlighet och ett bredare perspektiv kring de olika uppgifter som ingår i den här rollen, konstaterar Hans Eklund.

Att jobba inom fotbollsbranschen är dock speciellt, på flera sätt. Själv sitter han nu på ett treårsavtal, och ska under den perioden försöka att nå de mål som föreningen satt upp.
– Samtidigt är det lite svårt att mäta arbetet på det sättet: man vill försöka göra ett avtryck, främst genom att HIF blir bättre i akademin och får upp fler spelare, och att det skapas en tydligare spelidé. Vi behöver också förbättra vårt samarbete med klubbarna runtom i Helsingborg på akademisidan, det är sånt som jag kan hjälpa till med. Man ska samtidigt komma ihåg att verksamheten är bra redan. Jag försöker framförallt att lära känna ledarna, spelarna och föreningen så att jag vet var de riktade insatserna bör sättas in, och där är jag inte färdig än.

Det är spännande tider, med andra ord. Hans Eklund erkänner att det är skönt med en ny utmaning.
– Jag får göra annat än det jag är van vid: det blir många möten och samtal, och mer planering vid datorn än jag haft tidigare. Ibland står jag vid sidan av planen och det kryper i en och man vill vifta med armarna och hjälpa till, men samtidigt är det också skönt att stå “bakom” och vara mer observerande. Jag tror det utvecklar en att se helheten på ett annat sätt än att bara fokusera på om det blir tre poäng på söndag, säger han.