IFK Norrköping är årets Unicoachklubb. Detta efter att klubben fortsätter att öka sina poäng i certifieringen och för klubbens sätt att slussa in talanger i a-truppen under säsongen.

– Vi har jobbat med vår akademi långsiktigt och tagit kliv i utvecklingen under många år och är väldigt måna om att fortsätta vår vidare utveckling med ny kunskap och kompetens. Alla i vår organisation ska känna att vi gjort ett bra arbete och fått denna fina utmärkelse i en stor konkurrens med väldigt många andra bra klubbar, säger Tony Martinsson, akademichef i IFK Norrköping.

Årets Unicoachklubb går till den elitklubb som under det senaste året gjort störst framsteg i SEF:s certifiering av alla akademier i Unicoachnätverket, gällande att utveckla sin egen förening, som nått framgångar under årets ungdomstävlingar och som givit matchning till unga spelare på a-lagsnivå.

2021 års vinnare är IFK Norrköping.

Motivering:
IFK Norrköping är en femstjärnig akademi som fortsätter att öka i certifieringen år efter år. Utöver det har IFK Norrköping​ slussat in fyra debutanter från akademin till klubbens A-lag under säsongen. Akademin var i final i Nationella P16-serien och kvalificerade sig för P19 allsvenskan​. IFK Norrköping har utmärkt sig genom att tillsammans med Svensk Elitfotboll vara medarrangör till SEF Trophy för andra året i rad samt till höstens nationella utvecklingskonferens​.

Fakta årets Unicoachpriser:
Utmärkelserna delas ut inom ramarna för Unicoachnätverket. Juryn består av Thomas Hasselgren och Svante Samuelsson, akademichefsutvecklare respektive Sportchef på Svensk Elitfotboll, samt Anders Falk, Sponsorchef på Unibet.

Utöver årets Unicoachklubb så delas även priser ut till årets målvakt, back, mittfältare och forward samt till årets Unicoach