I helgen blev det klart vilka lag som gör upp i finalen i den nationella P16-serien. På ena planhalvan hittar vi GIF Sundsvall, och på den andra IFK Norrköping.

Det var målglada semifinaler som avverkades under den gångna helgen, och två hemmalag som verkligen visade upp sina bästa sidor framför de egna supportrarna.

IFK Norrköping var först ut och lyckades besegra AIK med hela 4-0 på Platinumcars Arena, efter att man avgjort redan i den första halvleken.

Dagen efter var det GIF Sundsvalls tur att stå för en styrkedemonstration när man vann med 3-1 mot Malmö FF. Officiella publiksiffran på NP3 Arena var hela 400 personer. 

Och det innebär att GIF Sundsvall också, på samma plats, får ta emot IFK Norrköping i finalen som spelas på söndagen den 21 november. 

De tre bästa lagen i den nationella P16-serien kommer för övrigt också att representera de svenska färgerna i Skandinaviska mästerskapen, som avgörs i december. GIF Sundsvall och IFK Norrköping har nu varsin plats, och den sista går till segraren i ett kvalmöte mellan Malmö FF samt AIK.

Foto: Björn Holmberg