I helgen slogs deras A-lag om värdefulla poäng i Allsvenskan, och ikväll ställs IF Elfsborg och Halmstads BK mot varandra igen – när en prestigefull final väntar i U21-sammanhang. 

Under 2020 utsågs ingen mästare i U21 Allsvenskan då coronapandemin såg till att säsongen avslutades i förtid. I år är det däremot andra bullar, och vi vänder oss mot Borås Arena för att se vilket lag som tar hem titeln under 2021.

Hemmalaget Elfsborg blev trea i U21 Allsvenskan Mellersta och stod för en stark insats när man i kvartsfinalen besegrade BK Häcken med 3-1. I semifinalen blev det sedan 2-0 mot Landskrona BoIS efter mål av Kevin Holmén och Jacob Ondrejka.
– Det känns bra, en final är en final och då gäller det att leverera för det finns inget att bygga vidare på. Vi har varit stabila hela året och det är ingen chock för mig att vi är här nu. Det blir en tuff match där den som vill vinna mest kommer lyckas, säger Emir Bajrami, tränare för Elfsborgs U-trupp, till klubbens webbplats.

Halmstads BK hamnade också på tredje plats i sin serie, U21 Allsvenskan Södra, och inledde slutspelet med att 4-0-besegra Helsingborgs IF. I semifinalen mot Varbergs BoIS blev det desto tajtare: 1-1 efter full tid ledde till ett straffavgörande där HBK visade sig vara kyligast. 
– Det väntas en tuff match återigen. Med all sannolikhet möter vi ett A-lagsbetonat Elfsborg, de hade många i semifinalen. Det kommer säkert vara flera av de som hoppade in i söndags som kommer spela, säger Johan Bergström, ledare i HBK, till klubbens hemsida.

Att Boråsgänget kan komma att formera en stark elva bekräftas också av Emir Bajrami:
– Vi kommer ställa upp med det starkaste laget vi kan på banan. A-lagsspelarna som kommit ner till U21-serien har haft bra attityd och stått för bra prestationer hela säsongen vilket är viktigt, att spelarna visar att de vill. U-truppen och A-laget spelar likadant och det underlättar i rollfördelningen. Även om killarna inte tränar tillsammans så är rollerna tydliga. Dessutom har killarna i U19 blivit bättre i sina roller och på så sätt bättre resultat också.

Finalen i U21 allsvenskan spelas klockan 18.00 på Borås Arena. Matchen går att följa via Unicoach.se:s sociala medier, men också via livesändningar på bt.se och hallandsposten.se, där månadsabonnemang krävs.