Vid 2-0-ledning med timmen spelad såg Malmö FF ut att gå mot en rejäl skalp borta mot Chelsea i UEFA Youth Leagues gruppspel. Sista halvtimmen blev dock en himmelsblå mardröm – Londonlaget nätade fyra gånger och vann med 4-2.

Ja, länge såg det ut att bli en bra dag för MFF på Kingsmeadow i London, inte bara för målen man gjorde utan också de chanser som skapades.

Isak Bjerkebo slog till med 1-0, framför öppet nät, efter bara sex minuter, fint framspelad av Pontus Strömberg. I den första halvleken hade också Melker Widell ett rykande skott i ribban, men några fler mål blev det inte i första halvlek.

Efter pausvilan brände Sebastian Nanasi tidigt ett friläge, men utdelningen kom istället i minut 58 när Bjerkebo påpassligt dök upp i straffområdet och stötte in 2-0 i röran framför målet. Där och då luktade det tre svenska poäng.

Det var bara det Chelsea inte hade gett upp, långt därifrån.

Relativt omedelbart reducerade Dion Rankine med ett vackert placerat skott från höger, och i den 69:e minuten kom 2-2 när Xavier Simons långa avslut – eller möjligtvis inlägg – seglade in i nät.

Därefter gick Chelsea för ett segermål, och det kom en kvart från slutet när Bryan Fiabema nickade dit ett hörninlägg vid bortre stolpen. Slutresultatet fastställdes sedan till 4-2 genom Silko Thomas.

I Chelsea spelade för övrigt Edwin Andersson, fotbollsfostrad i IFK Göteborg, den sista halvtimmen.

Grupp H i UEFA Youth League toppas av Juventus på sju poäng. Chelsea har sex, ryska Zenit tre och Malmö FF hittills en.

Nästa omgång spelas den 2 november, då MFF tar emot just Chelsea.