Malmö FF, BK Häcken och AFC Eskilstuna toppar de haltande U21-serierna utan att ha förlorat. I den norra serien skuggar GIF Sundsvall AFC efter att ha vunnit sina två spelade matcher.

U21-serierna haltar fortfarande kraftigt, men de flesta lagen har kommit igång efter sommaruppehållet.

U21 Allsvenskan Södra

I den södra serien har Malmö FF sju raka segrar och toppar tabellen storstilat. I lagets senaste seger (3-1 mot IFK Värnamo) stod David Edvardsen för ett hat-trick. Skånekonkurrenten Helsingborg är närmast jagande och de rödblåa enda förlust kom i premiären mot just MFF. Noel Mbo och Alhaji Gero har varit målgladast för HIF än så länge. Efter fyra raka segrar åkte Kalmar FF på sin första förlust i den senaste omgången när Trelleborgs FF tog sin första seger för säsongen. Laget har dock, med sina två matcher mindre spelade, chansen att ta sig förbi HIF och närma sig MFF rejält.

U21 Allsvenskan Mellersta

I den mellersta serien är det BK Häcken som går som tåget. Hisingslaget har fem raka segrar och bara två insläppta mål än så länge. Framåt är det Leonardo Farah Shahin som gjort flest mål. Shahin har gjort mål i de fyra senaste matcherna. I den senaste matchen, derbysegern mot GAIS med 4-2 den femte juli, hamnade också Samir Maarouf i målprotokollet. Maarouf som efter det fått debutera i Allsvenskan.

Två Boråslag jagar närmast bakom BK Häcken. IF Elfsborg lirade sex tidiga matcher och har haft spelledigt sedan starten på juni. Jack Cooper Love och Noah Söderberg har stått för de flesta av Elfsborgs mål. Norrby inledde med dubbla förluster, men har plockat nio pinnar på de följande fyra bataljerna.

U21 Allsvenskan Norra

Den norra serien haltar fortfarande rejält, men AFC Eskilstuna och GIF Sundsvall är fortfarande obesegrade. I nästa omgång (19 juli) möts de båda lagen. Faktum är att GIF Sundsvall inte spelat sedan starten av april, men eftersom resten av serien också haltar är man med i toppen. Villiam Dahlström gjorde fyra mål för Degerfors i förlustmatchen mot GIF Sundsvall i april, men toppar fortsatt skytteligan i serien med de målen. AFC:s Chidi Dauda Omeje skuggar med ett mål mindre efter sitt hat trick mot Djurgården i april. Andre Alsanati i AFC Eskilstuna har dock närmat sig toppen efter att ha hittat nätet två matcher i rad.