P17 Allsvenskan är full av spännande talanger. Och i en enkät som Unicoach skickat ut till de deltagande klubbarnas ledare har vi fått veta vilka som kan vara värda att hålla ett extra öga på under den säsong som precis dragit igång.

En stor andel av dagens svenska elitfotbollsspelare har inlett sina karriär i de Unicoach-anslutna akademierna – vill man hitta framtidens stora stjärnor så kan det med andra ord vara en bra plats att börja på. 

P17 Allsvenskan är uppdelad i två nationella serier som drog igång den 2 juni. Många matcher ska spelas innan en slutlig SM-guldmedaljör kan koras, och hur det går beror naturligtvis på hur lagen och deras individuella spelare presterar.

Unicoach skickade nyligen ut en enkät för att se vilka individer som klubbarna själva ville lyfta fram inför säsongen. Vi undrade bland annat vilken spelare som de tror blir skyttekung i sin serie, och bjöds på följande namn:

Lukas Paulsen, IF Elfsborg
William Nilsson (bilden ovanför), BK Häcken
Elias Lindström, IK Sirius
Deniz Gül, Hammarby
Alexander Hughes, Trelleborgs FF
Anas Sfaxi, Bele Barkarby FF

De fick också chansen att komma med tips om vilka spelare som man bör hålla extra koll på under säsongen. Så här svarade några av ledarna:

Carl Mauritzson i Elfsborg är en kreativ ytter med spetsegenskaper i sista tredjedelen.”

“I Östers IF finns Adam Herdonsson och Max Eriksson. Max har under de senaste två säsongerna snittat två poäng per match, och har en väldigt hög frekvens på sina aktioner såväl offensivt som defensivt. Adam är en skicklig tvåvägsspelare som nyligen skrivit lärlingskontrakt med föreningen.”

Lucas Zetterberg, född 05, i Djurgården. Bra avslutare med båda fötterna, bra en-mot-en och löpstark.”

Gustav Lundin, Bele Barkarby.”

Oskar Koskela i Tullinge TP FK, är en snabb och teknisk spelare med bra spelförståelse som gör mål och assister från svåra lägen.”

Elias Lindström i Sirius – bra avslutare som kommer göra mängder av mål. Oliver Christophers – lika skicklig på att vinna bollen som på att bryta linjer. Alieu Langley – extrem höjd i sitt spel. En artist!”

Matteo Perez (bilden längst upp), född 05, i Hammarby, är en oerhört spännande vänsterback som kan gå långt”

Lorent Mehmeti, Wilmer Hesselgren och Viktor Dahlin i Halmstads BK.”