Nästa vecka samlas det ”nya” U21-landslaget för att förbereda sig inför matcher mot Finland och Luxemburg. Av de uttagna spelarna kommer 13 från svenska klubbar.

På tisdagen presenterade förbundskapten Poya Asbaghi den trupp som ska möta Finland i en träningslandskamp den 3 juni, och som därefter inleder EM-kvalet den 8 juni mot Luxemburg i Falkenberg.

Av de 23 uttagna spelarna har endast sju noterats för U21-landskamper tidigare, och snittåldern i truppen är 19,99 – den lägsta siffran sedan 2004!
– Det ska bli väldigt spännande att jobba med den här truppen. Det kommer att bli ett intensivt läger där vi ska spela två matcher med en helt ny spelartrupp och ledarstab med allt vad det innebär. Vi kommer behöva lägga ned ett hårt och effektivt jobb, vilket jag är helt övertygad om att den här spelartruppen är beredd att göra, säger Poya Asbaghi till Svenska Fotbollförbundets webbplats.

I truppen tillhör elva spelare allsvenska klubbar, medan två kommer från Superettan. Samtliga uttagna hittar du här nedanför:

Målvakter
Samuel Brolin, Mjällby AIF
Oliver Dovin, Hammarby
Jakob Tannander, HJK Helsingfors

Försvarare
Hussein Ali, Örebro SK
Anton Eriksson, GIF Sundsvall
Emil Holm, Sönderjyske
Eric Kahl, AIK
Aiham Ousou, GAIS
Daniel Svensson, Nordsjälland
Jesper Tolinsson, IFK Göteborg
Pavle Vagic, Malmö FF

Mittfältare/anfallare
Paulos Abraham, Groningen
Dennis Collander, Örebro SK
Anthony Elanga, Manchester United
Hampus Finndell (bilden), Djurgården
Armin Gigovic, Rostov
Carl Gustafsson, Kalmar FF
Rami Hajal, Heerenveen
Billal Hussein, AIK
Benjamin Mbunga-Kimpioka, Torquay United
Benjamin Nygren, Heerenveen
Tim Prica, Ålborg
Patrik Wålemark, BK Häcken