De nya regionala riktlinjerna som många län i Sverige fick i slutet av veckan gjorde att SEF Trophy för P15-lag fick avbrytas mitt under pågående semifinalspel. Den kvarvarande finalen kan, om restriktionerna har lättats, komma att spelas senare i vinter.

AIK och Sollentuna FK vann sina respektive semifinaler i skulle kunna mötas i final i Stockholm senare i vinter, om smittläget för Covid-19 ser bättre ut och myndigheterna lättat på restriktionerna.

Svensk Elitfotboll håller dialog med klubbarna under november och ser om det skulle kunna dyka upp ett datum där finalen kan spelas. Sollentuna FK har i så fall hemmaplan.

Svensk Elitfotboll tackar IFK Norrköping för ett väl utfört arrangemang fram tills att turneringen fick avbrytas.

Resultat semifinaler SEF Trophy:
AIK – IFK Göteborg 4-1
IF Brommapojkarna – Sollentuna FK 0-3

Fakta SEF Trophy:
Svensk Elitfotboll och dess nätverk Unicoach står som arrangörer av turneringen, som i år även genomförs i samarbete med den lokala värden IFK Norrköping.

SEF Trophy arrangeras för fjärde året i följd och riktar sig till spelare födda 2005 eller senare. Premiäråret 2017 vann Hammarby IF, 2018 var det AIK:s tur och 2019 gick segern till IF Brommapojkarna.

24 svenska klubbar deltar i höstens upplaga och i stort sett samtliga kommer från Unicoach-nätverket. Turneringen spelas vecka 44 (26-30 oktober) och spelplatser är Fastighetsteknik Arena, Åby IP, Bollspelaren samt Östgötaporten i Norrköping. Gruppspelet avverkas måndagen 26 oktober och tisdagen 27 oktober, följt av ett slutspel samt placeringsmatcher under onsdagen, torsdagen samt fredagen, 28-30 oktober. Finalen spelas under den sistnämnda dagen, på Östgötaporten.

I SEF Trophy är det inte tillåtet med överåriga spelare.