Totalt fick 33 talanger födda på 2000-talet speltid i Allsvenskans 28:e omgång, och samtliga 16 lag mönstrade minst en ung spelare.
Av dessa finner vi bland annat en debutant och en målskytt.

AIK
Eric Kahl (född 2001) och Paulos Abraham (2002) startade båda för AIK i 0-2-förlusten mot Örebro, men den senare byttes ut i andra halvlek. Både Bilal Hussein (2002) och Erik Ring (2002) fick även speltid i form av inhopp.

BK Häcken
Ali Youssef (2000) och Patrik Wålemark (2001) hoppade in i den 69:e matchminuten när Häcken spelade 1-1 mot IFK Göteborg.

Djurgården
Mattias Mitku (2001) fick spela sista kvarten i Djurgårdens 3-0-seger borta mot Kalmar.

Falkenbergs FF
Edi Sylisufaj (2000) och Matthew Garbett (2002) kom båda in i den andra halvleken när Falkenberg förlorade med 1-4 borta mot Norrköping.

Hammarby
Aimar Sher (2002) startade i 2-2-mötet med Malmö FF och byttes ut efter 70 minuters spel. Akinkunmi Amoo (2002) kom in på tilläggstid.

Helsingborgs IF
Alex Timossi Andersson (2001) spelade hela matchen när Helsingborg förlorade med 1-2 borta mot Elfsborg. Jakob Voelkerling Persson (2000) kom in med kvarten kvar.

IF Elfsborg
Jacob Ondrejka (2002, bilden ovan) byttes in i matchminut 53, vid ställningen 0-0 i hemmamötet med Helsingborg. När slutsignalen sedan ljöd kunde Boråslaget räkna in tre nya poäng tack vare en 2-1-seger.

IFK Göteborg
Alhassan Yussuf (2000) spelade hela matchen när IFK Göteborg fick med sig 1-1-resultat i stadsderbyt mot Häcken. Emil Holm (2000) kom in först i slutminuterna.

IFK Norrköping
Abdulrazaq Ishaq (2002, bilden längst upp) gjorde sitt andra mål i Allsvenskan i år när han fastställde slutresultatet i Norrköpings 4-1-seger mot Falkenberg. Ishaq kom in efter en timmes spel på Östgötaporten, medan Isak Bergmann Johannesson (2003) spelade hela matchen.

IK Sirius
Såväl Jamie Roche (2001) som Johan Karlsson (2001) och Hannes Sveijer (2002, bilden ovan) spelade 90 minuter när Sirius åkte på en 0-1-förlust hemma mot Mjällby. Det här var för övrigt målvakten Sveijers första match i Allsvenskan.

Kalmar FF
Carl Gustafsson (2000) och Isak Jansson (2002) startade båda i Kalmars 0-3-förlust mot Djurgården, men byttes senare ut. På slutet gjorde även Edvin Crona (2000) entré.

Malmö FF
Amin Sarr (2001) var på planen från avspark till slutsignal när redan guldklara MFF tog en poäng via 2-2 borta mot Hammarby.

Mjällby AIF
Adam Petersson (2000) gjorde ett inhopp med åtta minuter kvar av Mjällbys möte med Sirius. Blekingegänget vann också med 1-0.

Varbergs BoIS
Gideon Mensah (2000) spelade hela matchen när Varberg tog en 4-0-seger borta mot Östersund. Keanin Ayer (2000), Erion Sadiku (2002) och Tashreeq Matthews (2000) byttes in på slutet, och den sistnämnde hann vara med om att assistera till gästernas sista mål.

Örebro SK
Hussein Ali (2002) byttes ut i den 90:e minuten när Örebro tog en 2-0-seger mot AIK.

Östersunds FK
Nikolaos Dosis (2001) startade för andra matchen i rad när Östersund åkte på en 0-4-förlust mot Östersund. Han blev också kvar på planen i 90 minuter, samtidigt som Malcolm Stolt (2000) fick hoppa in under slutkvarten.