IF Brommapojkarna besegrade BK Häcken med 4-1 på Grimsta och vinner därmed 2020 års Nationella P16-serie.
– Det finns inget bättre än att vinna, säger BP:s Jardell Kanga.

Finalen var en repris på 2019 års final i SEF Trophy. Då vann BP med 3-0 i Göteborg. 2020 års P16-final skulle luta åt samma håll.

Matchen började i ett urstarkt tempo från båda håll. Efter några inledande halvchanser från bägge lagen så tog Brommapojkarna över tillställningen rätt snabbt.

Exaucé Munganga gjorde 1-0 efter elva minuter, och åtta minuter senare stod det också 2-0. BK Häcken som arbetade sig in i matchen och reducerade efter att en BP-försvarare styrt in Oskar Ruuskas inlägg i eget mål, hade svårt att skapa tryck mot motståndarnas mål.

Resultatet stod sig halvleken ut och det såg öppet ut inför avslutande 45 minuterna.

– Vi var fortfarande självsäkra. Vi visste att om vi fortsätter att spela bra så skulle vi vinna, menar Jardell Kanga.

201024 Brommapojkarnas Jardell Kanga och Häckens Momodou Lamin Sonko under fotbollsmatchen i U16 SM-finalen mellan Brommapojkarna och Häcken den 24 oktober 2020 i Stockholm. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / JN0004

Ett självsäkert BP ryckte också ifrån till 3-1 redan i inledningen av den andra halvleken genom mål av just Jardell Kanga, och efter det var det uppförsbacken för BK Häcken resten av matchen.

– Jag hade väntat på att få göra mål hela första halvlek. Det var riktigt skönt att få göra det, säger en glad målskytt.

BK Häcken tryckte på för en reducering. Momodou Lamin Sonko och inhoppande Anomnachi Chinasa Chidi hade några fina lägen för gästerna, men årets Ligacupmästare BK Häcken kom aldrig närmare.

BP:s Dennis Ali Brännström fastställde på övertid slutresultatet till 4-1 och IF Brommapojkarna är mästare i årets Nationella P16-serie.

– Jag tycker vi hade matchen. Vi var bättre, vi förtjänade att vinna, summerar Jardell Kanga matchen.

201024 Häckens Deniz Yildirim deppar under fotbollsmatchen i U16 SM-finalen mellan Brommapojkarna och Häcken den 24 oktober 2020 i Stockholm. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / JN0004