På de flesta hållen är man nästan halvvägs i landets åtta nationella P16-serier. Här sammanfattar Unicoach läget i de olika grupperna!

P16-serierna består av åtta grundseriegrupper, varav sex avser Götaland, Svealand och Gestrikland samt två avser övriga Norrland. Samtliga grupper innehåller tio lag, bortsett från grupp 5 som rymmer tolv lag. Grundseriegrupperna avgörs genom enkelmöten.

Lag 1-3 samt de fyra bästa fjärdeplacerade lagen från grupp 1-6, samt lag 1 från respektive Norrlandsgrupp, kvalificerar sig för A-slutspel, som följs av semifinal och final. Övriga deltar i ett B-slutspel.

Samtliga tabeller hittar du här!

Regerande mästare är Malmö FF.

Grupp 1
Trelleborgs FF, Ystads IF och Kvarnby har ryckt åt sig ett rejält försprång i toppen med fyra segrar på lika många matcher. Närmast bakom jagar Malmö FF.

Grupp 2
En poäng skiljer mellan ettan GAIS och femman Varbergs BoIS i denna grupp, där Halmstads BK, Lunds BK och Landskrona BoIS även ingår i toppkvintetten. Helsingborgs IF lär dock säkerligen vilja blanda sig i kampen, även om man i nuläget är tre poäng efter Varberg.

Grupp 3
Ettan IFK Göteborg och sexan Norrby IF är de enda obesegrade lagen i grupp 3. I toppen hittar vi även BK Häcken, Vänersborgs FK, Gerdskens BK och IFK Skövde.

Grupp 4
Hammarby och IFK Eskilstuna ligger på maximal pott i den här gruppen efter fyra omgångar, men skuggas av tiopoängaren IFK Norrköping. Sedan är det ett hopp ner till gruppen med övriga lag, för tillfället anförd av Älvsjö AIK.

Grupp 5
Den här gruppen har utvecklat sig till ett riktigt getingbo, med bara fyra poängs skillnad mellan serieledande AIK och nian Märsta IK, förvisso i en haltande tabell. Värmdö IF, Örebro SK, Västerås SK, Degerfors IF och Dalkurd, Lidingö FK och Djurgården är lagen som klämmer in sig däremellan.

Grupp 6
GIF Sundsvall och IK Sirius har fått en perfekt start i den här serien med fyra raka segrar, men jagas av både Brommapojkarna och FC Djursholm, som båda inlett bra.

Grupp 7
Östersunds FK har redan sprungit ifrån motståndarna i den här gruppen, med fem segrar av fem möjliga. Kramfors-Alliansen och Bik SK är i nuläget fem poäng bakom, men det finns fler lag som snart hoppas få tätkänning i en haltande tabell.

Grupp 8
IFK Umeå och Sandåkerns SK har fått varsin drömstart i grupp 8 tack vare fyra respektive tre segrar på lika många omgångar. Morön och IFK Luleå lär dock också vilja blanda sig i kampen om förstaplatsen.