3-3 efter full tid, 4-4 efter förlängning – och sedan krävdes 22 (!) straffar för att skilja lagen åt i Ligacupens P16-final. Där avgjorde BK Häckens lagkapten Semir Bosnic mot IFK Norrköping med matchens sista spark.
– Det är lätt den tuffaste matchen jag spelat, säger han.

Det var helt knäpptyst på Östgötaporten i Norrköping under den dramatiska straffläggningen, och det berodde inte bara på det begränsade publikantalet. Spänningen gick nämligen att ta på.

Men låt oss ta det från början:

I en jämn och välspelad match var det Häcken som tog ledningen i första halvlek, efter att planens kanske främste aktör denna kväll – Momodou Lamin Sonko – förvaltat sitt friläge till 1-0. Båda lagen hade sedan varsin ramträff innan Oliver Matic nickade dit 1-1 direkt efter pausvilan.

Göteborgslagets replik var dock snabb: Sebastian Tipura tryckte dit en retur till 2-1. Det dröjde till minut 72 innan Norrköping återigen kom ikapp, och bara nio minuter senare var man förbi! Målen gjordes av Mustafa Omran Saleh samt Pontus Wennblad.

Klappat och klart? Inte alls! I den 85:e minuten fick Häcken straff, och den skickade William Nilsson i nät. Det innebar 3-3 och en halvtimmes förlängning.

I början av den blev Häckens duktige mittfältare, Yusuf Nuur, utvisad efter att ha fått sitt andra gula kort.
– Det är lätt den tuffaste matchen jag spelat, men vi krigade oss igenom hela, även när vi var en man mindre efter utvisningen, säger Semir Bosnic.

Direkt efter det röda kortet gjorde också Lamin Sonko 4-3 sedan han rundat målvakten, men Pontus Wennblad blandade sig återigen in i leken genom att kvittera till 4-4 på nick. Nu skulle istället straffar få avgöra!

Trots trötta ben imponerade båda lagen där – de satte sina tio första straffar vardera, och först i det elfte försöket missade IFK Norrköping. Kapten Bosnic fick därmed chansen att avgöra, och gjorde också så med en behärskad bredsida.
– Det var nervöst faktiskt, jag kände ansvaret. Men det var också kul att gå fram och sätta dit den, säger han.

Var det rättvist?
– Ja … jag vet inte. Det var lite fram-och-tillbaka-fotboll, men vi krigade på bra och jag tycker ändå att vi förtjänade det, säger Semir Bosnic.

Stort grattis till segraren BK Häcken, som ju på lördagen dessutom tog hem Ligacupens P19-klass. En bra helg således för de gulsvarta!