Svensk Elitfotbolls och Unibets gemensamma satsning på talangutveckling kommer sätta sina spår i Allsvenskan och Superettan det kommande decenniet.
– Tillsammans med alla SEF-akademier skapar vi förutsättningar och utbildning för de allra bästa fotbollsspelarna i Sverige, säger Svante Samuelsson, Sportchef i Svensk Elitfotboll i en videointervju gjord av Unicoach.

Unicoach är Svensk Elitfotbolls och Unibets långsiktiga och gemensamma satsning för att utveckla framtidens svenska fotboll tillsammans med 32 klubbars akademier. Genom resurser, utbildning och ledarskap skapar vi tillsammans förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling. Visionen är att tillsammans utveckla Nordens främsta akademiverksamheter för svensk fotbolls framtid.

– Spelarna som kommer fram genom Unicoach ska bli de spelare som ni lär er känna igen i Allsvenskan och Superettan det kommande decenniet, säger Svante Samuelsson.

Samarbetet med Unibet ger stora finansiella möjligheter för klubbarna att öka förutsättningarna för ungdomarna i sina klubbar, inte minst genom bättre utbildade ledare och tränare.

Den naturliga målsättningen med Unicoach är att skapa Nordens bästa akademier.