2020 års säsong av U21-serien spelas för första gången i ett format med tre allsvenska serier.
– Det här formatet kommer ge mer prioriterade och bättre matcher, säger Svante Samuelsson, Sportchef på Svensk Elitfotboll.

18 klubbar ingår i årets U21-serier. Klubbarna delas upp i en Allsvenskan Norra, en Allsvenskan Mellersta och en Allsvenskan Södra. Varje serie innehåller sex lag som möts i  dubbelmöten fram mitten av oktober, totalt tio matcher per lag.

Varje gruppetta och den bästa grupptvåan spelar under hösten semifinaler som avgörs i enkelmöten och sedemera också en final som även den avgörs i ett enkelmöte. Finalen spelas tisdag den 27 oktober. Hemmalag avgörs genom fri lottning.

– Vi tror på den här geografiska uppdelningen. Klubbarna får kortare resor och kan lägga mer kraft och prioritering på U21-matcherna, menar Svante Samuelsson. Det är av stor vikt att främst spelarna i åldern 18-21 år får goda matchmiljöer för att kunna ta nästa kliv mot en ordinarie plats i klubbens A-lag.

Vinnaren av U21-serien 2020 erhåller en vinstpremie på 100 000 kronor, tvåan erhåller en premie på 50 000 kronor.

Regerande mästare är IFK Norrköping.

U21 Allsvenskan Norra 2020:
AFC Eskilstuna
Djurgårdens IF
Degerfors IF
Hammarby IF
IFK Norrköping
Örebro SK

U21 Allsvenskan Mellersta 2020:
IF Elfsborg 
IFK Göteborg
GAIS
BK Häcken
Östers IF
Örgryte IS

U21 Allsvenskan Södra 2020:
Halmstads BK
Malmö FF
Trelleborgs FF
Helsingborgs IF
Falkenbergs FF
Varbergs BoIS