En rikstäckande slutsspelsserie avgör var guldet hamnar i årets upplaga av P17 Allsvenskan. Här är lagen som tagit sig dit!

Det inledande seriespelet drog igång i början av april och avslutades i slutet av juni. Så långt hade samtliga lag hunnit spela 13 matcher vardera, och förutsättningarna var enkla: de sju bäst placerade lagen skulle avancera vidare till ett A-slutspel, medan övriga får göra upp i B-motsvarigheten.

I den södra serien hamnade samtliga fyra lag från Göteborg – BK Häcken, IFK Göteborg, Utsiktens BK och GAIS – på den övre halvan och får därmed göra upp om topplaceringarna. De görs sällskap av Örebro SK, Malmö FF och IF Elfsborg.

I P17 Allsvenskan Norra var IF Brommapojkarna relativt överlägset och förlorade inte en enda match. I klubbens kölvatten skvalpade närmast en Stockholmstrio: Djurgården, Hammarby samt AIK. Även IK Sirius, Sollentuna FK och Hammarby TFF tog sig vidare till A-slutspelet.

Första slutspelsomgången spelas under första helgen i augusti. Den slutgiltiga tabellsegraren efter 13 matcher tar hem titeln.

Regerande mästare är IFK Göteborg.

Tabellerna från grundserien:

.

Foto: Bildbyrån