När sommaruppehållet nått P16 Allsvenskans tre serier så har flera lag redan hunnit säkra en plats i det kommande A-slutspelet. Kampen är samtidigt hård om flera av de andra biljetterna vidare.

P16 Allsvenskan är, precis som föregående år, uppdelad i tre geografiskt indelade serier där lagen möter varandra två gånger. De fyra främsta i varje serie går sedan vidare till slutspelsgrupper, varifrån fyra semifinalister därefter ska hämtas.

I den norra divisionen har det redan hunnit bli ett poängmässigt glapp mellan fyran och femman i tabellen. Djurgården toppar med bara en förlust hittills och har därigenom också säkrat sin slutspelsplats.

I P16 Allsvenskan Mellersta har IFK Norrköping gått ännu bättre – ett kryss är enda poängförlusten – och därmed fått en garanti på fortsatt spel. 

Samma facit har också Mjällby AIF i den södra serien, med en distans på hela 15 poäng ner till tabelltvåan FC Trelleborg. Här är det dock jämnare runt slutspelsstrecket: samtliga lag på placeringarna 3-6 står på 19 poäng, samtidigt som sjuan Malmö FF också kan gå upp och förbi vid segrar under höstens hängmatcher. Ja, det är definitivt upplagt för dramatik.

Serierna återupptas igen i slutet av juli och början av augusti.

P16 Allsvenskans tabeller:

.

.

Foto: Bildbyrån