Brommapojkarna har för vana att delta i Ligacupens finaler. I år ställs man dock emot en uppstickare i P16-klassen: Landskrona BoIS.
– Vi har en fantastiskt målmedveten grupp spelare, konstaterar BoIS-tränaren Sam Khayyami inför titelmötet på Grimsta.

Det är finalvecka i Ligacupen, där samtliga tre klasser (P16, P17 och P19) avgörs på Kristi himmelsfärdsdag. Och det är också den yngsta åldersgruppen som är först ut.

Brommapojkarna har fördel av hemmaplan, och har dessutom tagit sig till Ligacupens final utan att förlora en enda match.
– Det har varit roligt och utmanande hittills. I vintras hade vi en nykomponerad trupp med många duktiga spelare, och där fick vi mycket gratis i form av att dynamiken gick på högvarv när spelarna ville visa upp sig för varandra och för ledarteamet, säger den 29-årige tränaren Sebastian Waldenström, som annars använder orden “höga toppar och djupa dalar” för att beskriva säsongen så här långt.

Vad är det som gör det här BP-laget såpass bra tycker du?
– Som så ofta i Brommapojkarna så har vi väldigt skickliga spelare, kort och gott. När dessa spelare sedan samarbetar med varandra så kommer bra resultat ofta som en naturlig påföljd. 

Även motståndarlagets tränare, Sam Khayyami, är imponerad av BP:
– Vi har mött dem ett antal gånger och det är ett väldigt skickligt lag vi ställs emot. Spelarna är otroligt bolltrygga och modiga, och har stort tålamod. Det kommer vara den svåraste matchen hittills för oss. BP brukar ju gå till final, medan mina killar aldrig har varit det. Allt handlar om hur vi hanterar situationen, men frågar du mig så kan båda lagen vinna det här, säger Khayyami, 35-åringen som gör sin andra säsong som huvudansvarig för BoIS-gänget.

Landskrona har också slagit ut flera duktiga lag längs vägen fram till finalen. Men så är det också en särdeles fin ålderskull som man fått fram.
– Vi har en fantastiskt målmedveten grupp spelare. De vill verkligen något med sin fotboll, är väldigt disciplinerade och lyhörda. Det har också varit enkelt för oss att jobba på detaljer eftersom det finns ett väldigt etablerat arbetssätt med tydliga principer inom klubben.

Hur skulle du beskriva lagets styrkor?
– Vi har bollskickliga spelare och är väldigt passningsorienterade. Vi gillar att etablera anfall, har en hög ansträningsnivå och är väldigt disciplinerade utan boll. Det skulle jag säga kanske är vår största styrka. Samtidigt har bolltryggheten varit nyckeln till att gå hela vägen och kunna kontrollera de matcher vi har spelat, säger Sam Khayyami.

Ligacupens P16-final spelas på Grimsta IP klockan 11.45 på torsdag och går att följa via Unicoachs sociala medier eller den livesändning som går att hitta på Fotbollplay.se.

Foto: Joacim Sprung