Underläge med 0-2 efter en knapp halvlek, men en 4-2-seger när slutsignalen ljöd på Grimsta IP. Brommapojkarna stod för en imponerande vändning i Ligacupens P16-final.
– Att vinna i ungdomsfotboll är inte det viktigaste, men det ger mycket glädje, säger BP-tränaren Sebastian Waldenström till Unicoach.se.

Med bara minuter kvar till pausvilan var BP illa ute på hemmaplan. Gästande Landskrona hade så långt lyckats näta två gånger – vid båda tillfällena genom anfallaren Linus Lindeberg – och dessutom fanns det bud på mer än så.

I en olycklig sekvens släppte dock skåningarna till en chans, som BP:s Leart Krasniqi utnyttjade. 
– Att peta in bollen precis före halvtid ger oss mycket i omklädningsrummet. Visst, vi kommer ut och är heta i andra halvlek, men i ärlighetens namn är det lite slump också. Jag tror egentligen att vi gör samma saker som dessförinnan, det är bara det att bollen plötsligt studsar rätt, säger Sebastian Waldenström.

Som när Sion Oppong drämde dit bollen på helvolley efter ett vänsterinlägg i den 48:e minuten, eller när Leart Krasniqis långa vänsterskottet flög in i det bortre krysset kort senare. Själv förklarade vänsteryttern orsaken till vändningen så här:
– Vi snackade, vi fick upp energin, vi sprang för varandra och vi peppade varandra!

I den andra halvleken hade Landskrona BoIS inte mycket att sätta emot och skapade ytterst lite i anfallsväg. Istället kunde BP spika slutresultatet sent via Atle Wahlunds 4-2-träff från nära håll.
– Först och främst känner man mycket glädje såklart över att få se spelarna så här. Man unnar dem det: de lägger ner så mycket hårt arbete, så många timmar varje vecka. Att vinna i ungdomsfotboll är inte det viktigaste, men det ger mycket glädje och den glädjen kan ge energi. Den energin behöver vi för att tugga på, menar Sebastian Waldenström.

För Landskronatränaren Sam Khayyami var känslan desto mer bitter efteråt:
– Det är lite tomt, alltid tråkigt att komma tvåa. Vi får BP dit vi vill i första halvlek och gör det bra, och jag tycker att vi är närmare 3-0 än 2-1 fram till sista minuten när de gör ett slumpmål. I andra halvlek kommer BP ut med energi och trycker på bra, men vi hamnar i ett läge där vi gör två individuella misstag och blir hårt straffade. Sedan tar BP över matchbilden, dikterar helt, och då har vi svårt att komma tillbaka.
– Det här är en läropeng för killarna. De kommer att komma till fler såna här tillställningar för det är en enormt målmedveten grupp. Vi blickar framåt och blir bara starkare.

Se matchen i efterhand via Fotbollplay.se!

Ligacupen P16, final:
IF Brommapojkarna-Landskrona BoIS 4-2 (1-2)

Målen: 0-1 (12) Linus Lindeberg, 0-2 (22) Linus Lindeberg, 1-2 (44) Leart Krasniqi, 2-2 (48) Sion Oppong, 3-2 (52) Leart Krasniqi, 4-2 (90+2) Atle Wahlund.

Grimsta IP, Stockholm.

Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån