I veckan släpptes Allsvenskan Fantasy inför säsongen 2023. Här tipsar vi på Unicoach.se om några talanger födda 2003 eller senare som skulle kunna bli fynd i ditt lag!

AIK – Taha Ayari (5,5 mkr)
Ayari är en spektakulär spelare, med sin låga tyngdpunkt, sitt flytande steg och sin fina bollbehandling. Det är egenskaper som visat sig hålla även på den högsta svenska nivån, och visst kommer det bli speltid i Allsvenskan i år. Därifrån kan det sedan gå fort, det är storebrorsan Yasin ett bra exempel på.

BK Häcken – Momodou Sonko (6,5 mkr)
När Gothia Puma Trophy avgjordes i somras var Sonko den lysande stjärnan bland de skickliga 17-åringarna, för ett Häcken som gick till final. Sedan dess har han hunnit etablera sig i A-laget och visat att han förtjänar chanser även där. Ett riktigt wildcard som älskar att dribbla och göra poäng!

Degerfors IF – De Pievre Ilunga (4,5 mkr)
Mittfältaren kom till Degerfors från Örebro SK under 2022 och flyttades i vintras upp till A-laget. Ilunga beskrivs som en bollskicklig och klok spelare, och anses vara en av de största talangerna i Degerfors organisation på väldigt länge. Efter att det blivit speltid under försäsongen tyder också mycket på att vi får se 17-åringen i Allsvenskan i år.

Djurgården – Lucas Bergvall (5,5 mkr)
Bara en kvart in i debuten för Djurgården gjorde mittfältaren Bergvall (född 2006!) sitt första mål för den nya klubben, som han kom till från Brommapojkarna i vintras. Med sin intelligens, spelskicklighet och fina touch lär det gå bra även i Allsvenskan, även om det i första hand är en se-och-lära-säsong för supertalangen.

Halmstads BK – Kazper Karlsson (4,5 mkr)
P19-landslagsmannen har bevakats av ännu större klubbar, men blev kvar i HBK och ska bygga vidare på de 18 matcher som det blev i Superettan ifjol. Under försäsongen har mittfältaren fått gott om speltid, och så lär det fortsätta. Poängproduktionen behöver däremot öka för att bli ett Fantasynamn av rang, men det finns goda chanser till det i år.

Hammarby – Jusef Erabi (7 mkr)
Erabi har på kort tid blivit ett hajpat namn inom svensk fotboll. 19-åringen har nämligen stått för fyra mål på fem matcher i Svenska Cupen, och kommer också att få sina minuter i Allsvenskan, även om han lär få börja på bänken. Eller? Ja, det återstår att se.

IF Brommapojkarna – Richie Omorowa (4,5 mkr)
2021 kom Omorowa till BP från AIK, och därefter har han – i hård konkurrens – lyckats etablera sig som en av klubbens mest lovande spelare. Ifjol blev det 14 matcher i Superettan och dessutom tre mål. Anfallaren Omorowa har också hunnit näta i Svenska Cupen i år, och det är bara en tidsfråga innan första fullträffen kommer i Allsvenskan.

IF Elfsborg – Ahmed Qasem (5,5 mkr)
Qasem har två allsvenska säsonger i benen, även om det inte blivit rikligt med speltid så här långt. Talangen och potentialen finns dock där, och den mångsidige teknikern – som kanske helst spelar på en kant – kan mycket väl få en större roll i Elfsborg i år. Då lär det bli show!

IFK Göteborg – Hussein Carneil (6 mkr)
Carneil har egenskaper som sticker ut och lär inte heller bli långvarig i Allsvenskan om han fortsätter att spela som han gör. Den 19-årige mittfältaren är avig och teknisk, och blir bara bättre och bättre på att göra poäng. Det är viktigt i Allsvenskan Fantasy, men även för IFK Göteborg under den kommande säsongen.

IFK Norrköping – Victor Stange Lind (6,5 mkr)
Offensiv tekniker som kan utgå från flera olika positioner. Gjorde mål mot Utsikten i Svenska Cupen och lär få sina chanser i Norrköping, även om det är inhopp som gäller i första hand. Potentialen finns emellertid för att det ska kunna bli mer än så.

IFK Värnamo – Kenan Bilalovic (5 mkr)
Bilalovic är en kreativ och skicklig mittfältare, född 2005, som faktiskt fått starta några matcher under försäsongen, och därtill gjort ett par inhopp. Han har visat prov på moget spel och borde kunna få göra allsvensk debut under 2023.

IK Sirius – Emil Özkan (4,5 mkr)
Mittfältaren Özkan har tagit för sig under försäsongen, efter att i vintras ha skrivit ett femårsaval med Sirius. Det visar att klubben tror på 19-åringen, som bland annat fick äran att näta i Svenska Cupen nyligen. Allsvenska debuten lär komma snart, och kanske ännu fler mål?

Kalmar FF – Isak Bjerkebo (5 mkr)
Efter ett starkt 2021 utsågs Bjerkebo till Årets Unicoachforward, och ett halvår senare lämnade han Malmö FF för att öka sina chanser till seniorspel. Och så blev det, med facit i hand. Debuten i Allsvenskan är gjord och under vinterns spel i Svenska Cupen har anfallaren visat att han är redo att leverera – tre mål på fyra matcher talar sitt tydliga språk!

Malmö FF – Hugo Larsson (5,5 mkr)
Ett givet namn, och någon som många också lär ha i sina Fantasylag. Larsson gjorde hela 27 matcher i Allsvenskan ifjol och visade att han, vid 18 års ålder, är något alldeles extra. Mittfältaren lär vara lika svårpetad under den här säsongen, och kan dessutom kanske få ännu bättre fart på poängproduktionen under Henrik Rydströms styre?

Mjällby AIF – Otto Rosengren (5 mkr)
“Bagarns” son har blivit stor och dessutom lyckats jobba till sig en hel del seniorerfarenhet. 19-åringen spelade hela 26 matcher i Allsvenskan ifjol och verkar vara ännu mer given i startelvan i år, vilket inte minst synts under de matcher som Mjällby hade i Svenska Cupen. Håll koll på Otto Rosengren!

Varbergs BoIS – Diego Alfonsi (4,5 mkr)
Diego Alfonsi är son till tränaren Joakim Persson, och yngre bror till Oliver som också slagit igenom i Varbergs BoIS A-lag. Bara 16 år gammal har minstingen visat sig ha en rejäl fotbollstalang, och det har bland annat blivit tre framträdanden i Svenska Cupen. Genombrott coming up för den unge mittfältaren? Jo, det verkar så!

Foto: Bildbyrån