P19 Allsvenskan är talangernas liga. Här finns många av framtidens elitspelare – och via den enkät som Unicoach.se skickat ut till seriens tränare kan vi lyfta fram några av dessa namn!

Under säsongen 2022 var det ett stort gäng spelare som hade P19 Allsvenskan som ursprunglig hemvist men under året fick känna på elitfotbollens tempo i Sveriges två högsta divisioner. Serien är helt enkelt ofta det sista steget till den stora scenen.

Inget tyder på att det skulle bli något annorlunda under 2023.

När några av seriens tränare själva fick säga sitt om intressanta spelare i P19 Allsvenskan så nämndes bland andra dessa namn:

Kalipha Jawla, Djurgården.”
Hannes Bladh Pijaca, Östers IF. Fantastisk teknik och förmåga att orientera sig på planen. Blir sällan av med bollen och har en förmåga att ta sig ur pressade situationer.”
Adam Padovan, Västerås SK, och Hadi Noori, AIK.”
Daniel Gudjohnsen, Malmö FF, är 06:a men har redan debuterat i A-laget. Elison Makolli, även han i MFF, är bofast och bärande i svenska landslaget. Till sist: Adrian Zendelovski, som är lagkapten i Malmö FF och helt ordinarie i det makedonska U18-landslaget.”
Viggo Rolfsson och Alex Hall i Halmstads BK. Jag tror att de kommer göra ett avtryck i P19 Allsvenskan 2023!”
Kawa Sulaiman i AIK är en spännande yttermittfältare med spets i en-mot-en-spelet. Allen Smajic är en skicklig central mittfältare med bra passningsfot. Hugo Aviander är en spelskicklig central mittfältare som driver spelet. Alla tillhör AIK.”
John Mellberg och Alfons Lohake i Brommapojkarna.”

Som sagt: håll utkik efter dessa, och flera andra, i P19 Allsvenskan under 2023!