På fredagen lottades finalspelet till Ligacupen för klasserna P16, P17 och P19.

Ligacupen inleddes redan i höstas med ett gruppspel. Efter årsskiftet övergick turneringen i slutspelsgrupper, och nu är det alltså klart vilka lag som tagit sig vidare därifrån och därmed slåss om pokalerna i de tre klasserna.

P16
P16-klassen skiljer sig från de andra genom att man spelar final direkt. IF Brommapojkarna ställs här mot Landskrona BoIS, och matchen spelas i maj.

P17
IF Brommapojkarna, BK Häcken och IFK Göteborg vann varsin slutspelsgrupp, medan Kalmar FF tog sig vidare som bästa tvåa. I semifinalspelet är indelningen geografiskt baserad, och därför väntar – efter lottning gällande hemmaplan – följande matcher:

IF Brommapojkarna – Kalmar FF
IFK Göteborg – BK Häcken

P19
Även i P19-klassen väntar semifinalspel. Djurgården, IFK Norrköping och Helsingborgs IF avancerade vidare i egenskap av gruppsegrare, medan Kalmar FF blev bästa tvåa. Semifinalerna har även här blivit geografiskt indelade, och efter att lottning tillämpats för att bestämma hemmaplansfördel ser programmet ut enligt följande:

IFK Norrköping – Djurgården
Kalmar FF – Helsingborgs IF

Ambitionen är att samtliga finaler ska spelas på Strandvallen i samband med finalen i Svenska Cupen mellan Mjällby och BK Häcken den 18 maj. Mer information om detta kommer vid ett senare tillfälle, liksom datum för semifinalerna.