Två mål i första matchen, två i den andra.
Erik Nilsson – och hans IFK Göteborg – har fått en perfekt start på Skandinaviska Mästerskapen för U17-lag.
– Hoppet om att bli bäst i Norden lever fortfarande, konstaterar han.

På onsdagen drog Skandinaviska Mästerskapen igång i Rydahallen i Borås, och för “Blåvitt” väntade ett välbekant motstånd i form av Halmstads BK.

6-1-segern där gav ett fint utgångsläge i gruppen, och även i torsdagsmatchen mot Rosenborg stod laget för fin anfallsfotboll, ett vägvinnande presspel och under långa stunder fläckfritt försvarsjobb.

Och anfallaren Erik Nilsson spelade, som sagt, en huvudroll. Han dök upp framför målet och stötte dit 1-0 under målvakten i den 21:a minuten.

I den 40:e minuten kom sedan ännu en fullträff från nära håll, för ett IFK Göteborg som så långt var det klart bättre laget.
– Det var kanske inte de snyggaste målen, men det var mål som behövdes och var viktiga, säger Nilsson, som även satte två bollar i premiären mot HBK.
– Det är ett jäkligt bra facit: fyra mål på två matcher är jag riktigt nöjd med!

Göteborgskamraterna hade flera lägen att utöka ledningen, däribland en frispark som tog i stolpen, men det blev ändå nerv i matchen när Rosenborg reducerade på straff när lite mindre än en kvart återstod.

Och visst var en kvittering inte särskilt långt borta, men IFK Göteborg höll ut och inkasserade tre nya poäng.
– Två vinster på två matcher är bra. Hoppet om att bli bäst i Norden lever fortfarande, säger Erik Nilsson.

I den sista gruppspelsmatchen ställs laget mot danska Midtjylland.