Lägen fanns, men inte den rätta skärpan framför målet.
Då blev det förlust för Hammarby i premiären av Skandinaviska Mästerskapen för U17-lag.
– Vi gör en bra match, vi måste bara sätta våra chanser, säger spelaren Tim Lindberg efter 1-4 mot danska Odense.

Så sent som i måndags tog Hammarbys U19-lag hem den äldre ålderskategorin av Skandinaviska Mästerskapen efter imponerande spel – och noll förluster – i spanska Marbella.

Den bedriften kan såklart kopieras av U17-gänget, men starten blev inte den önskade: Odense Boldklub från Danmark vann klart i Rydahallen i Borås.

Hammarby hade visserligen gott om möjligheter i den första halvleken, men när 45 minuter hade spelats var det Odense som ledde med 2-0.
– Vi börjar bra första 20, sedan får de in ett mål, ett slarvigt mål, och gör 2-0 precis innan halvlekens slut. Samtidigt har vi chanser under hela matchen, säger Tim Lindberg.

Det första Odense-målet kom efter en läcker aktion till höger, det andra sedan ett tidigt inlägg skickats in och skarvats i nät.

Oliver Stark gav dock Hammarby hopp med sitt reduceringsmål i den 64:e minuten, men med dryga kvarten kvar kom det Odense-mål som drog bort konstgräsmattan under Stockholmslagets skor.

I slutminuterna gjorde också de danska gästerna 4-1.
– Det är bara att fortsätta som vi gjort. Vi gör en bra match, det är bara att vi måste sätta våra chanser och vara mer noggranna, menar Lindberg.

I Hammarbys nästa match väntar FC Köpenhamn, som slog Haugesund med 3-1 i sin premiär.

Skandinaviska Mästerskapen U17, gruppspel:
Odense Boldklub-Hammarby 4-1 (2-0)

Målen: 1-0 (26), 2-0 (38), 2-1 (64) Oliver Stark, 3-1 (77), 4-1 (88).

Foto: Bildbyrån