Victor Andersson hade stor show när AIK inledde starkt i UEFA Youth Leagues första rond. Tre mål stod anfallaren för när laget vann med 5-0 mot Racing FC Union från Luxemburg.
– Jag tycker att vi körde över dem totalt, säger 17-åringen.

AIK tillhör den UEFA Youth League-gren som heter ”Domestic Champions Path”, och som består av inhemska mästare från fjolårssäsongen. Stockholmarna tog under 2021 hem P17 Allsvenskan, medan Racing FC Union stod för motsvarande bedrift i Luxemburg.

Det första mötet mellan de två utspelade sig på Skytteholms IP i Solna, och bjöd på en välspelad och jämn första halvlek. AIK hade dock så långt ledningen, efter att Victor Andersson slagit till med dryga halvtimmen spelad.
– I första halvlek kom vi inte till tillräckligt många avslut, men fick ändå in 1-0. Sedan körde vi över dem i andra, konstaterar han.

Den 17-årige anfallaren stod där för en minst sagt explosiv start: först tryckte han dit 2-0 och sedan 3-0 via en riktig frisparksprojektil.
– Det har varit lite snack i laget om att jag inte sätter dit tillräckligt många frisparkar, men idag fick jag äntligen sätta en …

Därefter var det AIK för hela slanten, och i slutminuterna såg hemmalaget till att skaffa sig ett ännu bättre utgångsläge inför returen om tre veckor.

Inhopparen Amadou Sanyang hade knappt hunnit röra bollen innan han satte 4-0 i den 84:e matchminuten, och på tilläggstid gjorde Hugo Aviander 5-0.
– Det känns såklart bra att leda med 5-0 inför returen, men jobbet är inte avklarat än så det är bara att fortsätta att göra samma sak där borta, säger Victor Andersson.

UEFA Youth League, Domestic Champions Path, runda 1:
AIK – Racing FC Union 5-0 (1-0)
Skytteholms IP, Stockholm
Åskådare: 584

Mål:
1-0 (27) Victor Andersson
2-0 (48) Victor Andersson
3-0 (52) Victor Andersson
4-0 (84) Amadou Sanyang
5-0 (90+1) Hugo Aviander

AIK:s startelva:
Daniel Henareh;
Vincent Sundberg, Carl Möllerberg, Viggo Gustavsson, Degome Dibaga;
Taha Ayari, Hugo Aviander, Hadi Noori;
Rasmus Granath, Alexander Fesshaie Beraki, Victor Andersson.

Foto: Malin Strömsted/Svensk Elitfotboll