Redan till helgen drar slutspelet igång i P16 Nationell, som består av fyra olika grupper där det högst placerade laget tar sig till semifinal.

I slutet av mars inleddes säsongen för landets främsta P16-lag. Samtliga grupper – frånsett de två nordligaste – har bestått av tio lag, och från dessa har de tre främsta avancerat, men även några av de bästa fyrorna.

Allra bäst har det hittills gått för IF Elfsborg, som bara drabbades av en poängförlust – 5-7 borta mot tabelltvåan IFK Göteborg – på 18 omgångar. Även GIF Sundsvall imponerade stort genom att 49 poäng på 18 matcher i grupp 6.

Bland övriga gruppsegrare hittar vi Trelleborgs FF, Halmstads BK, Djurgårdens IF FF, Brommapojkarna DFF, Östersunds FK och Piteå IF FF (som dock dragit sig ur slutspelet).

I skytteligan sticker två spelare ut lite extra: Filip Larsson från Kinna IF, beläget strax utanför Borås, gjorde 38 mål på 18 omgångar. Närmast bakom honom var Victor Andersson från Sundsvalls IF, med sina 36 mål på 15 matcher. Hans lag gick dock inte vidare till slutspel trots de imponerande siffrorna.

Enkelmöten gäller i slutspelet i P16 Nationell.

P16 Nationell, slutspelsgrupper:

A1
BK Olympic
Halmstads BK
Lunds BK
Malmö FF
Mjällby AIF
Trelleborgs FF

A2
Backatorp IF
BK Häcken
IF Elfsborg
IFK Göteborg
Kinna IF
Örebro SK

A3
Boo FF
Djurgårdens IF FF
Hammarby IF 
Hammarby TFF
Hanvikens SK
Västerås SK

A4
AIK FF
Brommapojkarna DFF
GIF Sundsvall
IF Brommapojkarna
IFK Luleå Akademi
Östersunds FK