På onsdagskvällen gör AIK entré i UEFA Youth League, när Racing FC Union gästar Skytteholms IP. Men vad vet egentligen klubbens P19-tränare Nils Heingård om motståndaren från Luxemburg?
– Inte särskilt mycket om jag ska vara ärlig, men vi är väl förberedda trots det, säger han.

UEFA Youth League består av två parallella spår. Hälften av de 64 deltagande lagen ingår i Champions League Path, tack vare att klubbens A-lag kvalificerat sig för Champions League. Resterande 32 lag tillhör Domestic Champions Path, som man i Sverige avancerar till genom att vinna den inhemska P17-serien under föregående säsong.

Det gjorde AIK i vintras, och därför väntar alltså spel i UEFA Youth League med start på onsdagen. I det första dubbelmötet ställs man mot Racing FC Union.
– Det ska bli himla roligt. Det här är något nytt för många av oss, konstaterar den 29-årige tränaren Nils Heingård (bilden nedanför), som flyttades upp från P17 till P19 för exakt ett år sedan.

Han säger så här om säsongen hittills i P19 Allsvenskan, där AIK just nu återfinns på tredje plats i tabellen:
– Jag tycker att vi har presterat ganska bra under hela året. Resultaten har inte alltid varit positiva, men det har funnits delar som varit väldigt bra och som gjort oss svåra att möta. Vi har fått till det ännu bättre nu efter sommaren, och det tycker jag är ett bevis på att verksamheten är en positiv miljö för de här killarna: tillsammans blir vi hela tiden bättre.

Racing FC Union är däremot något av en blind fläck för Heingård inför det första mötet av två, men också av förståeliga skäl.
– De spelar sin första seriematch den 17 september och befinner sig i något av en försäsongsfas så nej, vi vet inte särskilt mycket om dem. Men vi har spelat många matcher ihop i det här gänget och har, skulle jag säga, stött på det mesta man kan tänka sig. Vi känner oss väldigt förberedda oavsett det som kommer, menar han.

Vad hoppas du få se från dina spelare i matchen?
– Att vi kan gå ut och pressa högt, först och främst. Vi ska sätta den pressen med hög intensitet och klara av att dominera matchbilden med bollen, flytta på motståndaren tillsammans med bollen, och kontrollera hur de ser ut genom god positionering. Sedan hoppas jag att spelarna går ut och kör och visar rejält mot och hjärta i en sån här match.

Matchen mot Racing FC Union börjar kl 19.00 på onsdagen och kan följas via händelserapporteringen på Uefa.com och på Unicoachs sociala medier.