Slutspelet närmar sig i U21 Allsvenskan, och redan nu har några lag säkrat sin biljett till fortsatt spel under hösten.

När säsongen inleddes var 26 klubbar anmälda till U21 Allsvenskan, men sedan ett i vardera serie dragit sig ur de nu 23 till antalet.

Totalt tar sig åtta lag vidare till slutspelet, som innehåller kvartsfinaler, semifinaler och final i enkelmöten. Den vinnande föreningen får 100 000 kronor i prispengar, och finalförloraren får 50 000.

U21 ALLSVENSKAN NORRA

Brommapojkarna har gått fram som en ångvält i den norra serien och i princip säkrat en kvartsfinalplats. Enda hoten kommer från IFK Norrköping och Dalkurd, men båda dessa lag måste gå fullt under avslutningen för att komma ikapp och eventuellt förbi. Samtidigt som BP i så fall också går svagt.

Även Djurgården har skaffat sig en fin möjlighet att avancera vidare.

U21 ALLSVENSKAN MELLERSTA

IFK Göteborg har bara två matcher kvar, varav en mot Varbergs BoIS, och här står det redan klart att båda lagen får spela kvartsfinal i höst.

Elfsborg har också ett bra läge med några få omgångar kvar att spela. Det främsta hotet kommer från Utsikten och Örgryte, som bland annat ska möta varandra i mitten av september.

U21 ALLSVENSKAN SÖDRA

Fyra klubbar har ryckt i den södra serien och slåss nu om de tre platser som garanterar fortsatt spel i U21 Allsvenskan.

Öster har dock sin biljett redan klar, efter att ha skaffat sig ett ointagligt försprång ner till tabellfyran Mjällby. 

Noterbart är att dessa lag kommer att mötas i sista omgången. Öster har även Helsingborg kvar, hemma på Visma Arena i Växjö.