På motsatt planhalva stod flera av hans klasskompisar.
Och det upplägget verkade Momodou Sonko gilla – hans två mål gav Häcken gruppsegern och gjorde så att GAIS missade A-slutspelet i Gothia Puma Trophy.
– Det var väldigt nära ett hattrick också, konstaterar han själv.

I och med att Örebro SK hade besegrat norska Sogndal med 5-4 tidigare under onsdagen så var förutsättningarna glasklara inför Göteborgsderbyt på SKF Arena.

Häcken var redan vidare, medan GAIS hade råd att förlora med två bollar, dock inte tre.

De grönsvarta oroade också under den första halvleken med vindsnabba kontringar, men hade svårt att skapa annat än ”nästan”-lägen. Istället kom målen från Häckens sida.

Pontus Dahbo satte 1-0 tidigt, och inom loppet av fyra minuter – mellan 19:e och 23:e – kom också två fullträffar från vänsteryttern Momodou Sonko. Både gångerna vek han inåt i planen: vid ena tillfället satt bollen i bortre hörnet, vid det andra i första.

Borde du satt fler bollar än så?
– Ja, det tycker jag. Om jag varit lite snabbare på en retur och frisparken (som träffade stolpen) bara varit lite mer åt vänster så …

Ja, Sonko var sevärd under matchen, och byttes ut i mitten av den andra halvleken när GAIS kämpade som hårdast för att åstadkomma det mål som kunde ta laget till A-slutspelet.

Hur nära det var? Jo, ganska, inte minst när Simon Sjöholm drog ett volleyskott tätt utanför. Men 3-0 blev det i slutändan till Häcken.
– Vi hade som målsättning sedan förra matchen att funka bättre som lag, och jag tycker att vi gjorde det bra. Därför vann vi matchen, menar Sonko.

Vad tror du om era fortsatta möjligheter i Gothia Puma Trophy?
– Jag tror att vi har en väldigt bra chans. Vi är nog det bästa laget i Sverige (i turneringen) och kan ge Right to Dream en rejäl match.

Slutspelet i Gothia Puma Trophy inleds på torsdagen.

Gothia Cup, Gothia Puma Trophy:
BK Häcken – GAIS 3-0 (3-0)
SKF Arena, Göteborg

Mål:
1-0 (3) Pontus Dahbo
2-0 (20) Momodou Sonko
3-0 (24) Momodou Sonko

Häckens startelva:
Alexander Eriksson;
Peter Conkovski, Albin Gashi, Charlie Axede, Elliot Karlsson;
Elias Risp, Pontus Dahbo, Sigge Jansson;
Eldin Gustafsson, Erik Andersson, Momodou Sonko.

GAIS startelva:
Hampus Bryngelhed;
Anes Seferovic, Anes Cardaklija, Marco Bjelovuk Tubic, Carl Juhlin;
Simon Gillmor, Cewin Stolts, Ahmad Rekkab, Deniz Ferati;
Alfredo Steiner, Simon Sjöholm.