SKF Arena-läktarna var fyllda till den sista platsen. Så många hade vallfärdat till Heden för att se Gothia Puma Trophy-mötet mellan IFK Göteborg och Right to Dream.
Det bjöds också på mycket underhållning men desto mindre dramatik:
Gästerna från Ghana vann nämligen med 6-0.

IFK Göteborgs tränare, Marcus Lantz, var full av beundran för motståndaren efteråt, och konstaterade att hans ”Blåvitt” fått en inspirerande fotbollslektion:
– Det var en svår match, vi får försöka ta lärdom från den, men på något sätt kan jag också njuta av den fotboll de spelar, för de är helt överlägsna. Fantastiskt duktiga.

Right to Dream verkade också dra nytta av det enorma stöd man fick från läktarplats. Varje tekniskt nummer ackompanjerades av ett sus från publiken och rungande applåder, och målen ramlade in i stadig takt.

Det första efter åtta minuter, det andra med 22 på klockan, det tredje efter 25.

Direkt efter pausvilan kom också 4-0 från Right to Dream, och när krutröken skingrat sig på SKF Arena så visade resultattavlan hela 6-0.

IFK Göteborg slet hårt, men fick inte mycket utdelning. Men det var åtminstone ruggigt nära att nollan framåt raderades när Emil Degerlunds skott stoppades precis framför mållinjen av en försvarare.
– Det är surt, alltid lika tråkigt att förlora. Men det är ett bra lag vi möter, de spelar ut oss och det är inte mycket att säga. Vi gör vårt bästa men det räcker inte, säger IFK Göteborgs lagkapten Delmon Akbas.

För de blåvita väntar nu en avgörande match mot IFK Norrköping på onsdagen. Segraren där tar sig till A-slutspel, tillsammans med Right to Dream.
– Målet är fortfarande att vinna hela cupen, säger Akbas.

Gothia Cup, Gothia Puma Trophy:
IFK Göteborg – Right to Dream 0-6 (0-3)
SKF Arena, Göteborg

Mål:
0-1 (9)
0-2 (22)
0-3 (25)
0-4 (32)
0-5 (53)
0-6 (59)

IFK Göteborgs startelva:
Isak Felldin;
Jack Weisbrod, Filip Wilholm Ekholm, Dante Lillskog, Jimi Dos Reis;
Petter Ek, Delmon Akbas, Asolo Mohamed;
Lion Beqiri, Leon Dusi, Yasreb Gafori.

Foto: Martin Ahlin