Uppförsbacke, både en och två gånger.
Men när åttondelsfinalen i SEF Trophy var över hade Örebro SK ändå lyckats besegra Örgryte IS med 3-2, tack vare ett sent avgörande.
– Det är sånt som händer när man inte slutar kämpa, säger matchvinnaren Zack Bergqvist Westlund.

Det blev en dramatisk drabbning på Bravida Arena, där termometern visade uppemot 30 grader redan på morgonen och förmiddagen när det var dags för slutspel i SEF Trophy för 15-årslag.

Trots värmen blev det dock en intensiv och fartfylld match mellan Örebro och Örgryte, med gott om chanser för båda lagen.

Samtidigt bjöd den första halvleken bara på ett mål, gjort på straff av Örgrytes Månz Karlsson redan i den tionde minuten. ÖIS var vid flera tillfällen även nära att utöka den ledningen, inte minst när Max Dahlqvist träffade ribban från distans.

Örebro fick istället möjligheten att snacka ihop sig under pausvilan, och inte särskilt långt in i den andra halvleken hade man såväl gått ikapp som vänt. Hasan Dana gjorde det första målet – ett underbart skruvat skott efter att han dribblat sig in i planen från vänster – medan det andra var ett lågt avslut från Viktor Sandberg som gick in via stolpen.

Om Örgryte gett upp vid det laget? Knappast.

Först fick Hjalmar Hed ett gyllene läge, bara några få meter från målet, men sköt över. Sedan tog istället lagkompisen Charlie Malm chansen när han var sist på bollen efter ett långt och fint anfall från Göteborgslaget.

Då återstod bara åtta minuter, men ännu ett mål skulle komma före slutsignalen.

Olle Bergstrand tog sig nämligen ner till kortlinjen, tre meter från mål, och spelade in bollen till Zack Bergqvist Westlund. Han lyckades behålla lugnet och satte 3-2 för Örebro.
– Jag tänkte att jag var tvungen att göra mål, fick adrenalin och satte bollen mellan benen. Den gick in som tur är, berättar anfallaren.

Som ju blev matchvinnare, eftersom Örgryte inte hann replikera.
– Det var väldigt jobbigt idag, men vi litade på varandra. Vi slutade aldrig att kämpa, och det är sånt här som händer när man inte slutar kämpa.

Tyngre var det för Örgryte och tränaren Fredrik Olofsson:
– Sett över 60 minuter tycker jag att åtminstone oavgjort hade varit ett ”fair” resultat. Vi åker dit på några egna misstag och det har man inte råd med i SEF Trophy, konstaterar han.

För Örebro SK väntar nu kvartsfinal på fredagsförmiddagen, mot AIK.
– Jag vet att de är väldigt duktiga så det gäller att vi är på vårt bästa humör. Då har vi en bra chans att vinna, tror Zack Bergqvist Westlund.

Gothia Cup, SEF Trophy:
Örebro SK – Örgryte IS 3-2 (0-1)
Bravida Arena, Göteborg

Mål:
0-1 (10) Månz Karlsson, straff
1-1 (33) Hasan Dana
2-1 (41) Viktor Sandberg
2-2 (52) Charlie Malm
3-2 (57) Zack Bergqvist Westlund

Örebro SK:s startelva:
Lucas Helge;
Dino Gerzic, Olle Bergstrand, Valter Kjäll, George Issa;
Anton Werderitsch, Neo Gerzic, Viktor Sandberg;
Zanyar Kocher, Noel Gustavsson Engdahl, Hasan Dana.

Örgrytes startelva:
Elton Levin;
Max Dahlqvist, Benjamin Hodzic, Nils Clase, Karl Siljö;
Teodor Sivertstrand, William Berg, Xander Ekberg;
Olle Ljungqvist, Månz Karlsson, Charlie Malm.