Ett svenskt lag hade nått semifinal i Gothia Puma Trophy – och samma lag får även spela final.
Häcken besegrade nämligen franska Montrouge med 1-0 på fredagskvällen.
– Det är obeskrivligt, något man alltid drömt om, säger lagkaptenen Sigge Jansson.

Det var fulla läktare på SKF Arena i Göteborg när finalplatserna skulle fördelas i inbjudningsturneringen för P17-lag, Gothia Puma Trophy. Och för det svenska hoppet stod Häcken, som hade vunnit alla sina fyra matcher inför semifinalen.

Göteborgsgänget kunde mycket väl ha fått en drömstart där, för tidigt i matchen avslutade lagets specielle målskytt, Momodou Sonko, strax utanför från nära håll.

Men Sonko är ingen spelare som bränner två lägen på raken, och när han fick chansen från vänster i den 19:e minuten så lyckades han peta bollen förbi målvakten och in i nät.

Det var hans sjunde mål i turneringen.
– Han är klass alltså, grymt bra. Vi behöver honom, konstaterar Sigge Jansson.

Ett 2-0-mål hängde dessutom i luften. Erik Andersson avslutade över när han fick en bra möjlighet mitt i straffområdet, och i början av andra halvlek träffade Momodou Sonko stolpen.

Montrouge blev dock farligare ju längre matchen gick, och tvingade bland annat målvakten William Järdhage till en vass benparad där de flesta kanske redan hade räknat in 1-1-bollen.

Närmare än så kom man däremot inte, även om de franska spelarna efteråt tydligt uttryckte sin frustration över vad de tyckte var två felaktigt uteblivna straffar.
– Det är skönt att vinna, men vi gör ingen bra fotbollsmatch. Det är inte så här vi vill spela fotboll. Då och då hittar vi rätt, men det är lite ängsligt och trötta ben. Det räcker till att vinna och det får vi vara nöjda med, men jag tycker att de är så oorganiserade att vi ska styra matchbilden på ett bättre sätt, menar Häckentränaren Mikael Olausson.

Sigge Jansson säger så här om det faktum att de gulsvarta nu får spela en Gothia Cup-final på lördagen:
– Det är sjukt skönt. Det var en tuff match och de tryckte på framåt slutet, men vi höll emot starkt. Nu är vi ju i final och det är obeskrivligt, något man alltid drömt om.

Där väntar ghananska Right to Dream.
– Vi struntar i vem vi möter, vi ska köra över dem, hälsar Jansson.

Gothia Cup, Gothia Puma Trophy:
BK Häcken – Montrouge FC 92 1-0 (1-0)
SKF Arena, Göteborg

Mål:
1-0 (19) Momodou Sonko

Häckens startelva:
William Järdhage;
Elliot Karlsson, Albin Gashi, Charlie Axede, Peter Conkovski;
Elias Risp, Pontus Dahbo, Sigge Jansson;
William Rubendahl, Erik Andersson, Momodou Sonko.