Oavgjort efter full tid, oavgjort efter förlängning.
Till slut krävdes straffar för att få fram en segrare i Ligacupens P17-final, och där kunde AIK säkra guldet först i den sjunde omgången.
– En skön känsla, det var en tuff match, säger Taha Ayari, som gjorde två av målen mot Elfsborg.

Mål, chanser och gott om dramatik. Söndagskvällens final på Skytteholms IP i Solna blev något alldeles extra, och det var in i det längsta helt omöjligt att förutspå vilket lag som skulle vinna.

Men vi börjar från början:

Taha Ayari, AIK:s talangfulle tekniker, öppnade målskyttet i den tionde minuten med ett lågt och behärskat skott. Elfsborg svarade dock snabbt och satte 1-1 genom Enzo Andrén, men det var AIK som gick till halvtidsledning tack vare Marcus Valgmas hörnnick.

Elfsborg skapade dock flera bra möjligheter i den andra halvleken, och det var via en av dessa – i den 56:e minuten – som redan bekante Andrén gjorde 2-2. Det fanns bud på mer än så, men å andra sidan var AIK också en hårsmån från att avgöra i slutminuterna, när Manaf Rawafu först träffade kryssribban med en frispark och ytterbacken Degome Dibaga kort senare brände ett friläge från vänster.

Förlängning följde, och väl där blev Elfsborgs Gottfrid Rapp frispelad, utan att göra något misstag. Kunde AIK svara? Ja, Taha Ayari hade fortfarande kräm kvar i benen och satte 3-3 efter ett riktigt drömanfall.
– Vi har vänt många matcher under säsongen, och jag visste redan när de ledde att vi skulle vända på det. Sedan var det jag som fick göra mål… det var en skön känsla, säger Ayari.

Straffar krävdes för att skilja lagen åt, och två tidiga missar från AIK gav Elfsborg ett drömläge att rycka. Efter fem omgångar vardera var det ändå lika, och i den sjunde räddade målvakten Argyrios Gkoulios det skott som gav stockholmarna guldet.
– Det var en tuff match, vi krigade hela vägen. Jag är stolt över grabbarna, vi visade styrka och mod, säger Taha Ayari.

Lagets tränare, Nils-Eric Johansson, gladde sig också åt Ligacuptiteln:
– Matchen från vår sida var sisådär, vi fick inte igång något flow i vårt spel, men samtidigt försvarade sig Elfsborg väldigt fint. Det gjorde våra killar också, och det var mycket kamp på slutet. Samtidigt är det här fantastiskt kul för killarna, och det finns mycket att ta med sig i form av erfarenheter och lärdomar, konstaterar han.

Final, Ligacupen P19:
AIK – IF Elfsborg 8-7 efter straffar (2-1), 2-2 efter full tid, 3-3 efter förl.
Skytteholms IP, Stockholm

Mål:
1-0 (10) Taha Ayari
1-1 (33) Enzo Andrén
2-1 (37) Marcus Valgma
2-2 (56) Enzo Andrén
2-3 (94) Gottfrid Rapp
3-3 (112) Taha Ayari
3-4 (straff) Malte Wester
4-4 (straff) Ayo Rupia-Ellis
4-5 (straff) Gottfrid Rapp
5-5 (straff) Adrian Navarrete Hultberg
6-5 (straff) Manaf Rawufu
6-6 (straff) Liam Björninger
7-6 (straff) Biryan Bilgec
7-7 (straff) Isak Edman)
8-7 (straff) Noel Sergel

Publik: 730

AIK:s startelva:
Argyrios Gkoulios;
Ayo Rupia-Ellis, Marcus Valgma, Wilmer Olofsson, Degome Dibaga;
Simon Törngren, Will Jarlee, Hugo Aviander;
Taha Ayari, Noel Sergel, Manaf Rawufu.

IF Elfsborgs startelva:
Lucas Söderberg;
Ludvig Richtnér, Frode Aronsson, Hari Bajrektarevic, Viktor Nylén;
Gottfrid Rapp, Malte Wester, Isak Edman, Theo Eliasson;
Enzo Andrén, Lukas Paulsén.

Foto: Bildbyrån